Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

ЕПИДЕМИЈА ОКУЛТИЗМА

Окултно, мрачно, скривено, забрањено…
Одједном, изненада, појавило се оно на светлости дана, и све више и више људи, на хиљаде и стотине хиљада, упражњава окултне “вештине”, а милиони и десетине милиона иду за њима, слушајући их, примајући њихове савете и “хуманитарну помоћ”…
Тако је у свету: “НТ Плус од 1. новембра 1997. објављује да је CIA 23 године чувала тајну о извођењу операција магијско-видовњачке природе, а нарочито даљинског (телепатског) опажања. Кад су тајне обелодањене, почела је и њихова комерцијална примена. Извесни Томас Танкијевич у Немачкој понудио је својим суграђанима курс за даљинско (телепатско) опажање по цени од 7200 марака. Он им чак нуди могућност да помоћу ове методе открију “Свети Граал”. “Експрес Политика” за период од 30. децембра 1995. до 2. јануара 1996. објавила је вест да су Американци на крају, ипак, одустали од пројекта “Звездана капија”, у који је уложено 20 милиона долара, а који је био заснован на комбинацији екстрасензорике и окултне шпијунаже.У Русији се огледи и даље врше а на челу пројекта је извесни др Игор Смирнов.
“Политика” од 30. јуна 1996. донела је вест о томе да гђа Хилари Клинтон, супруга америчког председника Виљема Ц. Клинтона, учествује у спиритистичким сеансама, призивајући, између осталог, и дух Елеоноре Рузвелт, супруге америчког председника Френклина Д. Рузвелта. Своје обраћање члановима Асоцијације за одбрану породице започела је речима: “Хоћу да вас обавестим да сам се, пре него што сам овде дошла, консултовала са Елеонором, и да ми је она одобрила да вас се обратим”.
Русија је, такође, опседнута окултистичким пројектима. У фељтону “Чуда руске парапсихологије”, који су крајем фебруара и почетком марта 1992. објављивале “Вечерње новости” наведен је читав низ података с тим у вези. Још је Стаљин користио услуге видовњака Волфа Месинга, који је предвидео рат измећу Немачке и Совјетског Савеза. Данашњи чаробњаци, попут Јурија Лонга, траже да магијским моћима оживе Лењина (?). Поменути Лонго је, помоћу извесног рок-музичара Тарасенка, у кога је ушао дух, призвао “Стаљина”: Док се Тарасенко грчио, на питања гледалаца који су присуствовали сеанси, одговарао је “Стаљинов дух”, који је изјавио да се не каје због онога што је учинио, и да би желео да се поново врати на земљу. Московски “Мединсервис” се бави акупунктуром и “лечењем ћелавости” помоћу парапсихологије (!). Познати екстрасенс Кашпировски хипнотише људе путем телевизије, тврдећи притом да може да лечи људе од злоћудних и доброћудних тумора. Људи узимају фотографију Алана Чумака да би помоћу ње “заразили” (њихов израз!) воду, коју потом користе за “исцељење”. Др Владимир Лебедев, који је истраживао дејство хипносеанси Кашпировског, утврдио је да 43% деце која су гледала овог мага преко телевизије падало у хипнотички сан, а да је код 7% уочена мучнина или “психолошка дезадаптација”.
Оно што се дешава у свету, понавља се и код нас.
Миља Вујановић, која се “удала” за звезду Регулус, и која је одржавала редовне везе са индијским магом Саи Бабом (“Баш сам центар /астролошки – нап. прир./ отворила на рођендан Саи Бабе. Не постоји ништа што се случајно дешава. Добила сам недавно вибути прашак и са пар цветова од Саи Бабе”, изјавила је Миља Вујановић у “Тајнама” бр. 33), касније је постала званични телевизијски “пророк” српског режима, редовно се у току 1993, појављујући на Трећем каналу државне телевизије, и “проричући” тријумф Срба у рату у Босни и Хрватској, као и пропаст свих који се против нас боре – од Америке до Немачке… У “Дуги” бр. 513 1993. Миља Вујановић је “предсказала” да ће се средином 1994. Уједињене Нације распасти, да ће амерички народ устати против председника Клинтона, и да ће његов родни крај, Арканзас, бити потопљен. Шта he се, по Миљи, десити са Американцима? “Имаће монструозне пчеле, караконџуле he им излазити из трбуха… Бежаће масовно из својих уништених градова у земљу Србију, ту Божију башту, тај центар света. Тражиће масовно наше држављанство”. Што се, пак, Срба тиче, Миља је “прорекла” да ће се њима, као Христу, “извињавати бар две хиљаде година…”.
У те дане, “Дуга” је писала и о тзв. “Групи 69″ која делује при Војсци Југослаије и чији је циљ примена парапсихологије у војне сврхе. Писац чланка је сматрао да су, захваљујући телепатском дејству” “Групе 69″ у јавности били компромитовани Ђани де Микелис, Андреј Козирјев, Манфред Вернер, Тургут Озал, као и лордови Карингтон и Овен. Чланови групе, заљубљеници у дело Николе Тесле и поштоваоци књиге ” Писма тибетанских мудраца”, верују да се непријатељима СР Југославије, приликом званичних посета Београду, појављивао “грч на лицу”, што је, по њима, била последица “сукоба њихове негативне енергије (која носи подмукле и лицемерне намере) са енергијама добродошлице и енергијама мисли присутних екстрасенса које делују као нека врста огледала”. Треба претпоставити да је ова група људи у Војсци Југославије имала добре намере, али оно чиме су се бавили не би пало ниједном србском витезу и војсковођи, од Светог кнеза Лазара и Милоша Обилића до војвода Живојина Мишића и Степе Степановића…
Пред читаоцем је поглавље о окултизму: чланак игумана Александра Милеанта, који објашњава суштину те појаве из православне перспективе; исповест Рускиње Наталије, која је дошла у додир са окултним дусима; текст ЊС Патријарха Србског Господина Павла о томе какви се духови јављају спиритистима, чак и када исти том приликом користе православне символе, па и крст, да би своју магијску делатност “христијанизовали”… Ту су и текстови о феномену “летећих тањира”, из пера православних Американаца Дејвида Ричија и свештеника Алексеја Јанга, као и исповест жене из Русије која је “општила са ванземаљцима”…

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!