Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

РАТ ПРАВОСЛАВЉА И ОКУЛТИЗМА

Национал-социјалисти, суманути сањари “хиљадугодишњег Рајха”, су у Други светски рат кренули ослањајући се на делатне силе окултизма. Сви нацистички вођи, почев од Адолфа Хитлера, преко Рудолфа Хеса, до шефа есесоваца Химлера, веровали су у магију и астролошка прорицања, а мрзели све што је Христово, сматрајући Христа Свесилнога “слабићем”, као и крвожедни гонитељи хришћана пре њих. Следећи астролошке прогнозе, повели су рат, и изгледало је да су демонским хордама којима су служили нико не може супроставити: немачка чизма газила је Европу све бешње. Али, ко је велики као Бог православних? Сила германских новопагана сломила се у налету на православну Русију.
Русија је нападнута 22. јуна 1941, на Дан свих светих у земљи руској заблисталих. Руска Црква је, од стране крвавог бољшевичког режима, била сатерана у беду: убијени су милиони верника, уништено је на хиљаде храмова и манастира, а у доба насртаја нациста на Совјетски Савез трајала је “безбожна петолетка”, чији је, по Стаљиновом наређењу, циљ био – уништење религије! Немци су, због безбожништва вођа и потчињеног им, негда православног, народа, побеђивали на свим фронтовима, и муњевитим акцијама стигли надомак Москве, као некад Наполеон, који је желео да, после победе над Русима, себе прогласи “месијом” нове религије “уједињеног човечанства” (слично је о томе маштао и Хитлер). Тада се десио преокрет.
Када је Русија нападнута, многи њени православни пријатељи почели су да вапију Богу за избављење. Митрополит Ливанских гора Илија, православни Грк, препун љубави према многонапаћеном руском народу, повукао се у подземну келију и наложио на себе најстрожи пост, не једући и не пијући ништа, молећи се Богу да му открије шта је најбоље за спасење Русије. После три дана, у огњеном стубу јавила му се Мајка Божја, која је рекла да, ако руски властодршци хоће да земља буде спасена, морају отворити затворене цркве, манастире и духовне школе, а из логора вратити свештеника који су остали у животу. Пред чудотворном иконом Казанске Богородице молебане треба одслужити у Москви, Лењинграду, Стаљинграду. Ако то не буде испуњено, Русија ће пропасти. Митрополит Илија о томе није обавестио само јерархе Руске Цркве, него и тиранина Стаљина. Немци су већ претили да ће освојити Москву. Стаљин је пристао да Православљу врати место које му припада (очито, не чиста срца и покајнички; али је ипак пристао!)
Отворено је 14000 храмова, 85 манастира, 8 богословија и две духовне академије. Јединице су добијале имена по светим кнежевима – витезовима Димитрију Донском и Александру Невском. Служене су молитве по многим светињама, а поново је оживела Тројице-Сергијева Лавра. Чак се и Стаљин обраћао народу са “Браћо и сестре!” (наравно, опет лицемерно, али опет обраћао се!) И Господ је почео да спасава руску земљу.
Луј Пауел и Жак Бержије у књизи “Јутро магова” пишу да је Хитлеру од стране астролога било пророковано да ће зима 1941/1942. бити лака. Зато своју војску није добро опремио за зимске услове ратовања. Децембар 1941. је дошао и окултна “пророчанства” се нису остварила: температура је била 40 испод нуле! Вермахт је умирао од хладноће, а бојна возила су постајала неупотребљива. Оклопни корпус који је за 18 дана победио Пољску и који је Хитлер назвао “бесмртницима” претрпео је највећи пораз од Бога, управитеља свега видивог и невидивог, од Бога Коме се руска земља обратила по савету Богородичином. Астрологија се показала немоћном пред силом Христовом. Хитлер је беснео, али су га магијске силе издавале све више.
Низала се победа за победом руског оружја. До тада непобедива нацистичка војска одједном је била принуђена да се повлачи. Једна по једна, битке су губљене, и рат се ближио свом крају. Божја помоћ је била очита. Када су, на пример, 1944. године Руси на јуриш освајали Кенигсберг (потоњи Калињинград, Кантово родно место), немачке јединице, добро утврђене, се нису предавале. Изгинуло је много руских војника, а Кенигсберг је одолевао. Тада су доведени православни свештеници који су одслужили молебан за победу и у одеждама, са кадионицама у рукама, пошли према немачким ватреним линијама. Оружје непријатеља је ћутало! Нису пуцале пушке, митраљези, топови. Руси су кренули у јуриш. Немци нису испалили ни метка! Град је освојен скоро без проливања крви. Касније су немачки заробљеници сведочили да је нека надљудска сила спречила дејство њиховог оружја, а да је иза руске војске, на небу, стајала Мадона (Богородица) која је Русима помагала. Опет су, као у доба Наполеона, рогови антихристовске немани били сломљени у насртају на православну Русију.
Сатанске силе, скривене у тами тајних друштава, које данас раде на стварању “новог светског поретка”, за ширу јавност направиле су синкретистички религиозни покрету Њу Ејџ (New Age), покрет за остварење тзв. “новог доба”. У Њу Ејџу су све могуће секте и следбеници окултизма: почев од либералних протестаната, преко далекоистичних гуру-група, до вештица и сатаниста. Један од саставних делова Њу Ејџ “религиозности” је астрологија. Новодобци сматрају да је човечанство, пре две хиљаде година заједно са планетом Земљом ушло у зодијачки знак Рибе (која, тобож, представља Хришћанство). Од шездесетих година, оно је тврде, у астролошком знаку Водолије. То јест: Хришћанству је “одзвонило”; почиње нова фаза “космичке еволуције”. У тој фази, све религије треба да се уједине; нужно је створити једну светску државу, једно судство, једну полицију, једну војску; окултизам и магија, призивање духова, гатарске и врачарске вештине служиће “новом човечанству” за “ширење поља свести”. Сви они који одбијају уједињење треба да буду ” елиминисани” кроз низ ратова. Тако би се планета Земља “прочистила”, а душе побијених реинкарнацијом “преселиле” у нова тела, и вратиле на нашу планету, овог пута свесне вредности “Новог светског поретка”. Ово би било демонско бунцање да многе глобалистичке установе не стоје иза Њу Ејџа. У “Доба Водолије” традиционална породица биће разорена (јер ствара “себичног појединца”); сексуални промискуитет ће царевати, а сви ће бити вођени од тзв. “духова – водича” (очито демона), који ће човечанство учити да постане нека врста “колективног натчовека”, на челу са светским царем, лажним месијом, тзв. Мајтрејом. Водолијашке идеје пропагирају се и сећу свуда, па и код нас Форманов филм “Коса”, који је глорификовао хипикомуну као образац новодобске заједнице, имао је и химну, песму “The Age of Aquarius” (“Доба Водолије”). Пропаганда лажи се наставља филмовима какав је, на пример, “Нострадамус”, дело о једном од лажних пророка Европе на кога се водолијаши такође позивају.
Очито је да је окултизам постао саставни део светске политике (садашњи председник Русије, рецимо, ни један политички потез не чини без консултације са својим астролозима.) Исто је тако очито да се плодови окултистичке таме већ виде: крвави ратови, злочини, општи разврат, бујање сатанских секти. Циљ: уништење Цркве Божје, протеривање Христа из душа свих људи. Међутим, реч је о ћоравом послу, који нити је кад успео, нити ће кад успети. Спаситељ је обећао да Његовој Цркви ни врата адова неће одолети, а антихриста, последњег лажног месију у злу уједињених нација, Он ће убити “појавом свога присуства” (2. Сол. 2, 8), кад други пут у сили и слави дође да роду људском, васкрслом из мртвих, суди по правди и љубави Својој. Треба бити свестан да историја, све брже, улази у своју завршну фазу: бој Јагњета са зверима из бездана. Животом у Цркви, постом, молитвом, покајањем, Причешћем, верношћу Православљу бићемо кадри да одолимо свим искушењима која нам предстоје, вођени Царем царева и Господарем господара, Христом Богом нашим.

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!