Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

ФУТУРОЛОГИЈА И ЕСХАТОЛОГИЈА

Шта нас чека на крају времена?
“Тајне” бр. 35 објавиле су текст о предвиђањима футуролога за наредне векове. Чланак је писан на основу размишљања познатих “истраживача будућности” Алвина Тофлера, Питера Лорија, Руперта Шелдрејка, као и на основу многобројних Њу Ејџ “откривења”…. Од 2000. до 2100. године предвиђен је настанак нове религије, спојене са науком, стварање “универзалних навика” и нове медицине заснована на “вези с природом”, обликовање Светске Владе, стварање нових врста живота, генетичко спајање мајмуна и човека. Од 2100 до 2200. очекује се да ће жена преузети власт у друштву, и да ће се, уместо у породици, деца васпитавати у слободним комунама…
Но, наравно, у свету у коме живимо постоји забринутост због све веће броја злочина, еколошке катастрофе, крвавих ратова и несрећа које погађају људски род. Неки осећају да је већ почео “смак света”. Међу тумачима апокалиптичних догађаја код нас је у последње време нарочито популаран модни креатор Пако Рабан, Баскијац који живи у Француској. Рабанову књигу “Апокалипса из ере у еру” објавила је београдска издавачка кућа “Paideia” а “Блиц” је 3. марта 1997. донео и интервју са Пако Рабаном. У интервјуу смо сазнали да се Рабан живо интересовао са магију, окултизам и историју религија да би дошао у везу са оностраним. Још 1940. као дете, видео је све своје “претходне животе”. Њега је васпитала мајка која је била комунисткиња, али га то није спречило да на окултни начин постане “религиозан”. Двадесет и четири старца која је видео на “звезданом путовању” рекла су му да се налази на “седмој вибрационој равни”, то јест да је “изабраник”, односно “пророк”. Рабан најављује ново доба и настанак “хомо спиритуалиса” после “хомо сапиенса”. Пролази Доба Рибе и почиње Доба Водолије. Рабан мисли да и Откривење Јованово у Библији то на неки начин “наговештава”…. Како ће изгледати Доба Водолије? Рабан вели: “Ја сам у својим визијама видео споменике од белог мермера, улице поплочане златом (јер ће оно изгубити тржишну вредност), видео сам мушкарце и жене одевене у једноставне тунике…” (Какав “идилични” тоталитаризам!)
Извесни Јован Јовановић је издао књигу “Смак света је у току”, најављујући доба од 1995. до 2000. као године наступања коначнога смака. Он је, поред тумачења Светог Писма (која је сам давао), нудио и пророчанства “Трећег ока”, Павла Матића (” Деда Милоја”), Нострадамуса; рекао је да је “благослов” за издавање књиге добио од извесне “видовите” бабе из Панчева. На крају своје књиге, препоручио је читаоцима коју врсту хране да спреме да би “преживели” апокалипсу…
Шта Православна Црква учи о последњим временима људске историје? Пред нама је упутни, светопредањски текст протојереја Бориса Молчанова.

3 Comments

 1. Jedno od najbolje napisanih iskustava koje sam do sada pročitala.
  Pomoglo mi je da se vratim Bogu i da ne ulazim još.dublje.u astrologiju i da uvidim koliko sam vremena trošila uzalud.
  Zamalo.da postanem.profesionalni astrolog misleći da tako pomažem.ljudima
  Mada mi je unutrašnji glas.stalno.govorio:bog ti nije rekao da tako pomažeš.
  Predivno iskustvo gospodje samo što.oma nije poznavala Boga A ja jesam.ga doživela u životu i ponovo se odmetnula i hvala sto mi.je otvorio.oci na vreme da.se vratim.nazad u Njegovo okrilje jer su posledice ovih dela nesagledive.

  Koliko je veliki nas Bog.
  Hvala.za divan.sajt

 2. Pozdrav Gde bih mogao kupiti knjigu čovek je više od zvezda

 3. Изузетно корисна прича. Игра са тим злим духовима може да буде опасна и погубна и за душу и за тело. Нема договарања са њима. Они само хоће да натерају човека да изврши самоубиство!