НАСЛОВНА » Апологетика, БИБЛИОТЕКА » Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

Човек је виши од звезда – oкултизам, астрологија, магија

ГРМЉАВИНА НА СВЕТОГА САВУ 1995. ГОДИНЕ

Година 1995. је сав србски род опоменула великом грмљавином по свим нашим земљама; уз грмљавину, ишло је и невреме, као недвосмислени знак присуства Божјег и опомене Божје. Чак су и стари, пагански народи, који нису знали за истинитог Бога, својим врховним боговима (Зевсу, Јупитеру, Индри, Перуну, Тору, итд.) давали област муње и грома као по преимућству божанске опомене и божанскога оружја. И тај знак је свако могао да види и чује, само ако је хтео да отвори очи и уши. Грмљавина је на Светог Саву забележена у народној песми о почетку буне на дахије 1804. године:

„Трећу свеци вргоше прилику,
Гром загрми на Светога Саву,
Усред зиме, кад му време није,
Сину муња на Часне Вериге,
Потресе се земља од Истока,
да се Србљи на оружје дижу,
ал се Србљи дигнут не смједоше“…

Свуда је грмело: и у престоници, и у провинцији, и није било краја који за ту грмљавину није чуо.
У Београду, громови су погодили Саборну цркву, у којој је служена Литургија; Савезну скупштину; авалски ТВ и радиоторањ.
Била је то велика, непорецива опомена Божја.
Зашто у цркву?
Зато што је осим часних, Божјих изузетака, мноштво Срба, од верника до јереја, па и архијереја, заборавило еванђелски идеал и завет спасавања људских душа. Неки служе Богу подвојена срца, бојећи се властодржаца овог света, а не Њега, Свеца Израилевог; други су огрезли у таму издаје православне вере под маском „хришћанске љубави“; има свештеника који се понашају као занатлије које мисле више о заради него о души, својој и своје пастве; многи Срби који себе сматрају православнима су раслабљени и ретко горе духом, служећи Христу, и још иду код врачара и гатара, а вера им је крхка и немоћна.
У Савезну скупштину гром је гађао због свих политичких лажи којима смо присуствовали у последњих неколико година, завођени за Голешпланину и остављани на њеним највишим, леденим врховима, да умремо од политичке студи и превара властодржаца, чији је једини циљ био пун трбух и пуна кеса.
У торањ за пренос ТВ и радио-емисија на Авали гром је ударио да би опоменуо творце програма за „ђавољу кутију“ (тако је телевизију прорицао Свети Козма Етолски стотину година пре но што су је пронашли) да више не варају народ лажним вестима, да га не трују отровним филмовима и не загађују гнусном и варварском турбофолк и сличном музиком.
Бог је, са Светим Савом, Србе позивао на оружје: на духовно оружје покајања, молитве, поста, исповести, Причешћа, на оружје смирења под силну руку Његову и идење за Истином Његовом.
Два-три дана о чуду се причало, а затим се све наставило: свако је отишао својим старим путем. А пута Божјег мало се ко сетио и мало је ко на њега стао.
И дошла је страшна 1995: пала је, 1. маја, када су безбожници у Србији славили празник рада (за ђавола раде сви који Богу не работају), Западна Славонија, и у усташким рукама обрео се Јасеновац, са седам стотина хиљада србских мученика из II светског рата несахрањених на хришћански начин. Нисмо били достојни мученичке земље јасеновачке… Пала је Книнска Крајина, пала Лика, пао Кордун и пала Банија, земље на којима су Срби живели још пре Средњег Века (Срб се, рецимо, помиње у IV веку!), и у усташким се рукама обрео манастир Крка. Нисмо били достојни далматинскога Косова… Издат је народ србски у Босни, у име „мира“ (који ће, ако се овако настави, бити мир србског гробља)… Реке избеглица су потекле према Србији, док су Срби из Србије слушали турбофолк и настављали да се лудирају… А властодршци су наставили да говоре о миру, и телевизија је наставила да лаже…
Нису хтели да чују Светог Саву.

3 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *