Vraćanje duše u čistotu – besjede, razgovori, pogledi

Što ne želiš sebi ne čini drugima

Boga molim da nam svima podari razum, jer „krv je ljudska rana naopaka“.
Na ovim našim prostorima, pogotovo na tlu Hrvatske, previše je krvi proliveno od bratske ruke, tako da nam nje više ne treba.
A što se tiče svih zbivanja na tlu Hrvatske i njihovih uzroka za to nažalost važi ona narodna“ ko drugome jamu kopa, sam u nju upada“
Kad bismo u ovom istorijskom trenutku primijenili onu jevanđelsku istinu: što ne želiš sebi, pi čini drugome, onda bi braća Hrvati na prvom mjestu shvatili da ne bi trebalo da rade ono što rade već duže vrijeme da pomažu separatiste na Kosovu i Metohiji koji ugrožavaju vjekovno ognjište srpske duhovnosti.
Onda bi shvatili da postojanje Srba i Srpske crkve na tlu današnje Hrvatske nije od juče.
Manastir Krka sagrađen je onde gde je sagrađen i to u vremenu u kome nema nijednog vidljivog traga o šiptarskom prisustvu na Kosovu i Metohiji.
Zato, kada uzimaju u zaštitu šiptarske bezumnike na Kosovu i podržavaju njihov podrivački rad, trebalo bi da imaju makar malo više razumevanja za svoju braću hrišćane-Srbe, koji s njima žive od zajedničkog doseljenja iza Karpata, na ove prostore.
Onda bi imali i više probuđene savjesti u odnosu najame pune još uvijek nevino poklanih pravoslavnih Srba u toku drugog svjetskog rata, a kroz to bi se stvorili bolji preduslovi za iznalaženje puteva razuma i rješenja svih spornih pitanja koja nas muče.
Sve dotle, dok se ti putevi ne iznađu krv nevino ubijenog brata Avelja, vapiće k nebu.

(Ekspres, 4. maj 1991)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *