ДОМАЋА ЦРКВА – ПОРОДИЧНИ ЖИВОТ У САВРЕМЕНОМ СВЕТУ

 

ДОМАЋА ЦРКВА
Породични живот у савременом свету
 

 
ЦЕНИТЕ МУШКАРЦЕ!
 
Мушка половина становништва захтева брижљив и нежан однос не мање од женске, а можда чак и више. Мушкарци су само наизглед тако јаки и груби, али у души су они далеко крхкији и рањивији од жена. Оно што лако издржи просечна жена, мушкарца може просто да сломи. На пример, када изгубе посао, многе жене се преквалификују, налазе нов посао, понекад посао који уопште није из њихове струке, иду у продавачице, у трговину само да прехране породицу. А за мушкарце је губитак посла (нарочито вољеног) понекад потпуни крах. И уопште, жене се далеко брже опорављају од удараца судбине. Таква је женска психа. За мужа, главу породице, као ваздух, као хлеб је неопходна оцена, похвала од стране његове супруге. Макар имао свенародно признање и његов рад био оцењен одликовањима и наградама, ако је његова жена равнодушна према његовом успеху, он никада неће бити срећан.
Протојереј Димитрије Смирнов је причао да му је жена ректора МДУ В. А. Садовничег причала једном да када јој муж долази с посла она увек налази тренутак да га похвали. И та похвала је за њега, академика, руководиоца највећег универзитета у земљи, пријатнија од државних награда. Ако је супруга равнодушна према ономе што њен супруг ради на послу (није важно чиме се он бави), ако се она не занима чиме он живи, у породици неће бити среће и узајамног разумевања. Мушкарци су као деца – они имају потребу за сталном оценом њиховог рада и охрабрењем. Исти отац Димитрије је наводио пример како жене генерала, то јест, људи који су веома успели у служби, живе животом својих супруга. Знају све њихове колеге, све њихове жене, све њихове послове. Позив жене је да дарује топлину и љубав.
Позивам драге жене да не буду шкрте на добрим речима подршке и похвале о својим вољеним мужевима. Захваљујте мужевима за све оно што чине за вас, чак и за неку ситницу. Краља чини окружење. И мушкарац је само онда јак када га цене.

Један коментар

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.