МЛАДОСТ И СТРАСТИ

 

Младост и страсти
 

 
Увод за прво издање
 
Ова скромна књижица тек је увод у дело које бисмо, ако Бог да, посветили односу православног Хршпћанства према питањима полности. Као таква, она пати од свих недостатака скица и крокија, па читаоца молимо да то има у виду кад је буде прелиставао. Уз то, њена сврха је да упути неколико практичних савета, пре свега младом православном Хришћанину, који је, с обзиром на свеошпти притисак онога што би се могло назвати последицама “сексуалне револуције”, често збуњен када се суочи са еванђелским захтевом за чедношћу, врлином којом смо, можда више од свију других врлина, истинска чеда Бога Љубави и Чистоте. Волели бисмо када би овај спис дошао и до свештеника, који данас пастирствују многим младим душама повратника Матери Цркви. Надамо се да ће књижица од наших отаца добити корисне критике и упутства за поправке и дотеривање, што ће аутору помоћи у раду на њеној широј верзији. Потребе тренутка су такве да захтевају веома озбиљан пастирски, богословски и подвижнички однос према теми, а код нас, на жалост, мањка упутна литература. Сигурни смо да ће Господ умудрити људе много достојније од нас да тај мањак попуне изворном и преведеном литературом о овом проблему.
Овом приликом изражавам најдубљу захвалност епископу будимском господину Данилу, како на саветима који се тичу неких текстова, тако и на неоцењивој помоћи коју нам је указао у поимању дубљих аспеката питања полности. Протојереју Љубодрагу Петровићу, старешини храма Св. Александра Невског, као и јереју Ваји Јовићу, пароху тог храма, захваљујемо на молитвеној подршци коју су нам упутили.
Књижицу посвећујемо нашем поколењу, рањеном и распетом, уздајући се у Господа Љубави да ће му помоћи у тражењу пута ка Небеској Отаџбини.

Comments are closed.