ДУХОВНЕ ПОУКЕ

 

ДУХОВНЕ ПОУКЕ
 

 

Поклоњење Христу по Вазнесењу

Шта сам научила од Господа мога
Својим рођењем научио ме је Господ Исус препорођењу. Морам се, дакле, поново родити и препородити, да би се удостојила бити његова и у његовом царству.
Својим крштењем научио ме је Он неопходности мога очишћења. Крштењем сам се очистила од прастарих прародитељских греха. Али сам грешила и после крштења. И од тих греха морам се очистити. Чиме – кад нема другог крштења (осим мучеништва) него Покајањем. Као што сваки дан перем тело водом, тако морам свако дан прати и умивати душу покајањем, молитвом и сузама.
Својим Преображењем научио ме је Он, да се и ја морам преображавати више и више, као што свети апостол Павле говори: „Ми же вси откровени лицем славу Господњу взирајушча, в тој же образ преобразујемсја от слави во славу јакоже от Господња Духа“ (Кор. 3,18). Својим страдањем научио ме је Господ стрпљењу и јунаштву на путу мога страдања. Кад га удараху, Он не удари; кад га пљуваху, Он не попљува никога; кад му се ругаху, Он ћуташе; кад га клеветаше Чивути пред Пилатом, Он не одговараше; кад Му ставише трнов венац на главу и крв му обли лице, Он опет ћуташе; кад га распеше, Он трпљеше. Христе мој, даруј ми бар хиљадити део Твога стрпљења.
Својим Васкрсенијем научио ме је Господ мој, да се морам с Божјом помоћи потрудити да још у овом животу васкрснем душом, да бих у дан онај, у Дан Суда васкрснута била и телом и душом, и била „чедо васкресенија“ и „кћи видела“, а не таме.
Својим Вазнесенијем научио ме је Господ, да ми је права и вечна отаџбина на небесима; због тога се морам стално и строго и правилно спремати за ту своју отаџбину, то јест, за повратак миломе и светоме Оцу мојему из туђине, као онај блудни син.
Исусе мој, све добро моје, помози ми да ову науку утврдим и извршим. Амин

Кључне речи:

3 коментар(а)

  1. Ne boj se samo veruj…

  2. Lako je citati al ih tesko ostvariti

  3. SNJEŽANA OSTOJIĆ

    HVALA NA PREDIVNIM PODUKAMA .
    TOLIKO MI U SRCE ULIJEVATE MIRA I LJUBAVI DA MI KADA ČITAM SVAKI PUT SRCE TIHO JECA.

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.