20 писама јеховином сведоку

МИМИКРИЈА ИЛИ УГОВОР СА ЛАКРДИЈАШЕМ

Из свега наведеног очигледно је да су литература и учење Јеховиних сведока дубоко манипулативног карактера. Можда и превише да би био довољан само људски ум да га креира, јер вишеслојност заблуде у извесном тексту или учењу показује да иза ње стоји ум који је изузетно интелигентан, али по његовој сопственој опсесији извитоперивања, прекрајања, па чак и отворене лажи, очигледно је да не само да није добронамеран, већ оставља утисак подсмеха и презира према онима који његове креације прихватају. Зато ћете након ишчитавања неког текста увек изнова наилазити на заблуде, погрешна учења, алогичне закључке, а лингвистички простор у којем се заблуда налази ће се смањивати од целокупног текста, преко пасуса, реченице, дела реченице, речи, па све до интерпункцијског знака.
Када почнете откривати превару у једној јединој речи, јасно вам је да имате посла са неким ко је све предвидео унапред, а поред свега одаје и своју природу лакрдијаша. На жалост, његова лакрдија није смишљена да забавља, већ да свирепо убија. Системом искривљених огледала он уводи ум потенцијалног следбеника у свет крајње релативности.
Можемо констатовати да Јеховини сведоци тумаче само половину Светог Писма, јер тумаче ону половину којом поткрепљују своје учење, а игноришу или чак преправљају ону половину која им не иде у прилог. Тако једностраност и тенденциозност постају моћне силе манипулације скривеног лакрдијаша.
Ако свему придодамо научне полуистине, коришћене као аргумент у поткрепљивању истинитости учења; ако додамо потпуно нетачно изношење историјских чињеница, па и отворену лаж, коју неретко прати иронија или прикривена жеља за егзекуцијом оних о којима се лаже; ако додамо свесрдно коришћење незнања самих Јеховиних сведока, којима је незнање подметнуо за врлину изједначавањем појмова незнања и ништости духа; ако додамо гордост којом храни следбенике преко ласкавих речи у литератури; и да не набрајамо даље, – онда откривамо лице лакрдијаша који стоји иза свега. Њему Фауст није ни први ни последњи потписник уговора, јер најбаналнијом погрешном интерпретацијом медицинских чињеница и доказима који немају ни медицинску, а камо ли теолошку ваљаност, тај потпис изнуђује и од Јеховиних сведока. Најжалосније је што Јеховини сведоци у томе виде испуњавање воље Божије. Но, то и јесте најопасније оружје зла, мимикрија, која омогућава да га људи виде као добро. Стога, свако ко помишља да постане припадник секте Јеховини сведоци нека прво размисли са ким у ствари потписује уговор.
Амин – Слава Богу.

 

Comments are closed.