БЛАЖЕНА КСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСКА

 

БЛАЖЕНА КСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСКА
Христа ради јуродива
 
ВЕРА СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЉА
 
На Смоленско гробље свакодневно пристижу писма и телеграми у којима они што су у невољи просе молитве или пак благодаре за помоћ. У телеграму пристиглом 10. новембра 1911. године свештеник Оренбуршке епархије, отац Сперански, моли да се у капелици свете Ксеније одслужи помен Блаженој и проси молитве за своју болесну кћерку Валентину. Гнојни чир у десном уху угрожавао је живот девојчице. Лекари су предлагали тешку операцију.
Знајући за случај чудесног исцељења трогодишње Оље, кћерке угледног руског племића, и не губећи наду на Господа, христољубиви родитељи укапаше у болесно ухо своје кћерке Валентине неколико капи уља из кандила са гроба блажене Ксеније Петроградске. И топло се помолише Господу и блаженој Ксенији. Знали су они како су Господу миле молитве Његове угоднице Ксеније, као и то колико је Блажена хитра на помоћи. Наравно, лекарима ништа не рекоше јер неретко људи мисле како су наука и вера у супротности, а овакво и слично искање молитвене помоћи често многе и саблазни.
Чисто срце и непоколебиву веру видео је Свевидећи Господ, Срцезналац и, на молитве Своје угоднице Ксеније Петроградске, подарио је оздрављење малој Валентини. Већ наредног дана лекар је констатовао да је опасност минула и да више никаква операција није потребна. Од тада па до краја овоземног живота једна од најчешћих молитава породице Сперански била је:
 
Света Ксенијо, моли Бога за нас грешне!

9 коментар(а)

  1. Sveta Ksenija, moli se za mene gresnu Mariju, moju decu Zorana i Lanu i mog muta Aleksandra. Moli se za nase zdravlje i nas napredak. Amin.

  2. Presveta blažena mati Ksenija, isprosi od Boga čedo za mene. Molim ti se.

  3. Sveta Blažena Ksenija pomozi nam da prodamo kuću i preselimo se ja i moja porodica i da moja deca nadju dobre blagočestive devojke moli se za nas pred Svevišnjim Gospodom majčice naša Prepodobna Ksenija!!!

  4. Sveta Ksenija Petrogradska moli Gospoda Isusa Hrista za Visnju,Igora, Viktora

  5. Sveta Ksenija Petrogradska moli Gospoda Isusa Hrista za mene gresnu

  6. SVETA KSENIJA,PETROGRADSKA,Moli BOGA za pomoc Rašku.

  7. Света Ксенија Петроградска моли Бога за помоћ Далибору, Ивану, Милошу, Дејану, Гаљи, Стефану.

  8. Света Ксенија Петроградска помози и мени грешној.

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.