НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, Житија светих » БЛАЖЕНА КСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСКА

БЛАЖЕНА КСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСКА

 

БЛАЖЕНА КСЕНИЈА ПЕТРОГРАДСКА
Христа ради јуродива
 
ВЕРА СВЕШТЕНОСЛУЖИТЕЉА
 
На Смоленско гробље свакодневно пристижу писма и телеграми у којима они што су у невољи просе молитве или пак благодаре за помоћ. У телеграму пристиглом 10. новембра 1911. године свештеник Оренбуршке епархије, отац Сперански, моли да се у капелици свете Ксеније одслужи помен Блаженој и проси молитве за своју болесну кћерку Валентину. Гнојни чир у десном уху угрожавао је живот девојчице. Лекари су предлагали тешку операцију.
Знајући за случај чудесног исцељења трогодишње Оље, кћерке угледног руског племића, и не губећи наду на Господа, христољубиви родитељи укапаше у болесно ухо своје кћерке Валентине неколико капи уља из кандила са гроба блажене Ксеније Петроградске. И топло се помолише Господу и блаженој Ксенији. Знали су они како су Господу миле молитве Његове угоднице Ксеније, као и то колико је Блажена хитра на помоћи. Наравно, лекарима ништа не рекоше јер неретко људи мисле како су наука и вера у супротности, а овакво и слично искање молитвене помоћи често многе и саблазни.
Чисто срце и непоколебиву веру видео је Свевидећи Господ, Срцезналац и, на молитве Своје угоднице Ксеније Петроградске, подарио је оздрављење малој Валентини. Већ наредног дана лекар је констатовао да је опасност минула и да више никаква операција није потребна. Од тада па до краја овоземног живота једна од најчешћих молитава породице Сперански била је:
 
Света Ксенијо, моли Бога за нас грешне!

9 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *