Врховни суд Русије забранио деловање Јеховиних сведока и запленио им имовину

  Врховни суд Русије оценио је да се „Управни центар Јеховиних сведока у Русији“ бави „екстремистичким активностима“ и забранио његово деловање.

Суд је наложио затварање „Управног центра“ и 395 локалних седишта Јеховиних сведока, као и заплену њихове имовине.

Званичник Министарства правде Светлана Борисова оценила је на суду да Јеховини сведоци представљају „претњу правима грађана, јавном реду и безбедности“.

Судови широм Русије прогласили су екстремистичким 95 брошура Јеховиних сведока, као и осам регионалних организација те организације.

Процењује се да Јеховини сведоци у Русији имају преко 170.000 чланова.

 

Извор: http://fakti.org/rossiya/vrhovni-sud-rusije-zabranio-delovanje-jehovinih-svedoka-i-zaplenio-im-imovinu

10 Comments

 1. Без великог искуства у борби са злом,тешко је зло препознати.оно се умотава у шарене лаже,лепу спољну манифестацију…лепеза подвала је огромна.требало би се Богу молити да покаже истину и разобличи лаж.тад се неким дешавањима нама јасно прикаже истина.,.јехови сведоци су заведени као и мноштво других несрећника који тумарају по земаљској кугли тражећи истину,.а она је само у једној светој и Апостолској цркви ,православној.

 2. православни

  Русијо наша сестро само јачај и сатри
  сво зло јер ти си заштитник православља…па ко ће ако не браћа руси чврсто у вери стој а не да смо нити топли нити хладни ни студен ни врућ јер избљуваћу те из уста својих говори Господ…

 3. Игор Поч

  Христос посреди нас!
  Ајде то је у Русији. А код нас у Србији… Па, како да се боримо против јереси када се јеретичке групе називају ,,црквама”, после критског сабора? Да ли је то био сабор уопште?
  Срби прво требају да се науче вери да би уопште могли да се супротставе секташима. Ако нисте ,,потковани” у Вери, обрлатиће вас. У опасности сте. Мисионарите и разобличујте када год можете. Морамо тако јер у Србији сигурно неће законски укидати секташе. Било које.

 4. Мирјана

  Може бити принче Мишкине…Може бити а и не мора да значи….Зна Господ дал’ јесте или није испуњен закон …..То је довољно….Шта се ми имамо око тога питати…..Испуњавајте и даље па ћете испунити ….Ако Бог да…..Свако добро у Господу

 5. Princ Mishkin

  Ruski Sud je sve to zabranio:”Jehovine svedoke, abortuse, travestite i slicne, “Saurenovo oko”….I dolare americke…I da li je reseno pitanje Zakona Bozijeg? Divno, ja npr. javno korim Jehove svedoke kad me jure na ulici, sklanjam se od voajera I bezim od egzibicionista, zivim kao monah, poslednji ustedjeni dolar sam izgubio na berzi zbog politike Trumpa I takodje se pitam da li sam ispunio Zakon Boziji? Ruska Duma I Ja, Ja ili Ruska Duma!!!!!

 6. Бранислав

  Тако то ради права држава…Русија изнад свих !

 7. Тако и треба. Сада само још да осуде, укину и протерају све остале секте и јереси, и да се народ више не трује нонадахњује Истином Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве – Православне.

 8. И највећу превару у историји- Дарвинову теорију претварања жабе у принца треба забранити.

 9. Nesumnjivo,oni jesu sekta.Međutim zakonske zabrane nisu rješenje.Penalizacije,sankcije kao npr. smrtna kazna pokazala se nedjelotvornom u pogledu počinitelja najtežih djela,a pogotovu zakonsko određivanja vjeroispovijesti.To može imati suprotan efekt od onoga što se želi postići.Narod treba učiti pravoj vjeri,vjeri pravoslavnoj.U tom smislu svaki pojedinac je pozvan i odgovoran da svojim znanjem propovijeda i na terenu razobličava pripadnike te i svih drugih sekti.Na ovom cijenjenom sajtu ima dovoljno o tome materijala,samo šta današnji ljudi “nemaju vremena” za ovakova štiva….

 10. писац писац

  Неволим науку Јеховљевих свједока, али мислим да их одлука суда неће зауставити, већ изазвати котра ефект код припадника ове псеудохришћанске заједнице.