Водећа холандска партија тражи забрану продаје Курана и затварање свих џамија

Холандија кроз седам дана излази на своје можда пресудне парламентарне изборе.

Према анкетама, најбоље изгледе има радикална десна Партија слободе чији лидер, Герт Вилдерс, отворено тражи да се у земљи забрани продаја Курана и да се позатварају све џамије на територији тог краљевства.

Вилдерсова партија ће освојити 15-20 одсто гласова, а њен проблем је што су конкуренти већ направили споразум да формирају владу без ње.

Међутим, чак и Пирова победа Партије слободе, која тражи деисламизацију, биће озбиљан сигнал за друге унутар ЕУ.

Холандија има 17 милиона становника, а међу њима је „само“ 100.000 муслимана, што је осетно мање него у многим западноевропским земљама. Упркос томе, управо у Холандији су неизбежна мета били сви који су критиковали ислам.

Пре 15 година су муслимански терористи убили лидера једне десне партије Пима Фортејна.

Две године касније је исламиста Мохамед Бујери убио режисера-исламофоба Теа ван Гога.

Тада су претње почеле да стижу и самом Вилдерсу који је био принуђен да затражи државну заштиту. Отада и живи под сталним полицијским надзором.

Можда је и то разлог што Партија слободе уочи ових избора тражи забрану сваког усељавања из исламских земаља.

Сам Вилдерс је делимични потомак муслимана. Једна његова бака је Индонежанка. Он тврди да нема ништа против било чијих гена, али да је проблем у самом исламу који је, по његовом уверењу, неспојив са западним вредностима.

Вилдерсов изборни програм написан је на једној јединој страници и почиње речима: „Вратимо себи Холандију“. А он под тим подразумева:

„Милиони Холанђана су напросто уморни од исламизације наше земље. Доста нам је масовног усељавања, доста је било давања азила, доста је терора, насиља и одсуства безбедности“.

За овим следи 11 тачака конкретних промена, међу којима су: потпуно затварање државних граница, иступање из Европске уније, забрана ношења муслиманских турбана и фереџа, превентивно хапшење свих екстремних муслимана, забрана повратка у Холандију свим њеним муслиманима који ратују у Сирији

Вилдерс је и оригиналан и уме да ризикује.

Он је једини стални сарадник Партије слободе у којој више нико није запослен. То му је дало одличну прилику да критикује партократију других странака

Он је у неким стварима толико офанзиван да је и холандски премијер, Марк Руте, пре неки дан затражио од миграната: или да се прилагоде холандској култури или – да се губе из земље.

Сви су изгледи да ће остале холандске партије заиста морати да се удруже по завршетку избора – да би зауставиле Вилдерса.

 

Извор: http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/vodeca-holandska-partija-trazi-zabranu-prodaje-kurana-i-zatvaranje-svih-dzamija

Save

One Comment

  1. Заустављања бити неће.
    Не желим им зло, али ми, хришћани, трпимо већ 1200 година под зеленим барјаком, док нас западни јеретици упоредо пљачкају и понижавају. Нема више лудих Словена да гину уместо њих. Нашу охолост је Бог лечио Турцима, тако ће и њихову Арапима. Само је код њих болест узела маха, те им следе ампутације…