Сабор православне омладине у Сремским Карловцима

По благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, у Сремским Карловцима на Стражилову, ће 23. септембра ове године, бити одржан први Сабор православне омладине са циљем да помогне да се млади људи отворени за веру и сусрете под окриљем Цркве подсете правих вредности и честитог живљења на које нас наша Света вера и предање позивају.

С тим у вези саборски дан ће после одслужене Свете Литургије којом ће началствовати владика Василије, имати два важна сегмента: предавања на теме које заокупљају пажњу данашње омладине – преко питања везаних за болести зависности, патриотизма и породичних вредности до личности и њеног унутрашњег развоја, и други – спортски у ком ће омладинци из целе Епархије и омладинци из Румуније и Хрватске показати спортски дух и спремност да се боре. Уз ове активности, биће уприличен и програм који ће се завршити концертом групе “Гарави сокак”.

Саберимо се да се дружимо, упознајемо и показујемо колико је велики Господ и како су чудесни његови путеви.

Извор: Православије.ру

One Comment

  1. Петар Јараковић

    Добро је ово. Треба на томе радити што више и боље. Омладина, или бар део ње, треба да буде носилац правих хришћанских вредности. Без тога немамо будућности.