Молитва за умножење љубави

Господе, који си заповест нову дао ученицима Твојим да љубе друг друга, обнови исту и упечати у душе и срца наша благодаћу пресветога Духа Твојега, како би се бринули: не како ћемо себи угодити, но Теби, и послужити ближњем на корист и спасење: молимо Ти се, Благодатељу милостиви, услиши и милостивно погледај.
Да будемо савршени у љубави Твојој, Боже наш, да имамо нелицемерну љубав ка ближњем, принуди нас, Господе, благодаћу Твојега Духа. Ко мисли да има љубав према Теби, а брата својега мрзи, лажа је, и у тами ходи. Зато, Милостиви, разгори душе и срца наша на љубав према Теби и према браћи – молимо Ти се, као милостив услиши и као преблаг помилуј.

4 Comments

  1. Pomoli Gospode i pomiluj nas gresne moju porodicu Milenu, Dejana, Igora, Sretenka, Suzanu, Sasu, Kalinu, Kristjana i celu nasu familiju prijatelje i neprijatelje.

  2. Moli se da bude volja Bozija

  3. Bogorodici hvala. Gospodu slava.

    • Ja bih voleo da mi neko od administratora odgovori moze li se moliti za radjanje ljubavi kod nekoga prema meni. Konkretno mogu li se moliti za ljubav jedne devojke koju ja zaista volim?