Молитва светим бесребреницима и чудотворцима Козми и Дамјану

К вама, свети бесребреници и чудотворци Козмо и Дамјане, као брзим помоћницима и топлим молитвеницима за спасење наше, колена преклонивши, притичемо и, клањајући се, усрдно вапимо: не презрите мољења нас грешних и немоћних, који смо у многа безакоња запали и свакога дана и часа сагрешујемо. Умолите Господа да нама, недостојним слугама Својим, подари велика и обилна милосрђа Своја. Избавите нас од сваке патње и болести, јер сте од Господа и Спаса нашега Исуса Христа примили изобилну благодат исцељења, ради чврсте вере, бесплатног лечења и мученичке кончине ваше. Услишите нас који се молимо и богоугодним посредништвом вашим измолите код Христа Бога православним управитељима здравље, благостање, спасење, победу над непријатељима и благослов Божји. Опет се клањајући, усрдно молимо да нам од Господа испросите све што је од користи у овом привременом животу, а посебно што је потребно за вечно спасење, да се удостојимо да молитвама вашим добијемо хришћански крај, без болести, непостидан, миран, и да се избавимо од превара ђаволских и вечних мука, да наследници безграничног и блаженог Царства Небеског будемо. А ви, угодници Божји, не престајте да се молите за оне који вам са вером приступају; чак и ако, по мноштву грехова својих, нисмо достојни милосрђа вашег, будући истински подражаваоци човекољубља Божјег, учините да донесемо род достојан покајања и у вечни покој стигнемо, хвалећи и благосиљајући дивног у светима Својим Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа и Пречисту Мајку Његову, и вашу топлу заштиту, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

15 Comments

 1. Spasitelj prečisti i iscelitelji svake bolesti i nemoći duše,Doktori u Carstvu Božijem, molim vas svom dušom i Srcem, pomozite mom Sinu Daliboru da pobedi zle namere svog oca i da se otrgne iz tih okova, i uradi sve što treba za svoje telo da bi ozdravio. Amin🙏

 2. Molim svetog Kozmu i Damjana,da mi pomognete i ocistite i izlecite od sve sto nije od Bozije strane. Slava Bogu i Hvala za sve AMIN+++ Sacuvajte svakog pa i mene AMIN!

 3. Dejana Nikolić

  Slava svetim ugodnicima Božjim ! Amin

 4. Свети Врачи,молим вас да се код Господа заузмете за здравље моје деце и мене.И да се ове патње окончају.

 5. Gospode Isuse Hriste pomiluj našu decu Minju, Lanu, Aniku I Olivera.

 6. Pomozite mi Sveti Kozma I Damjane da se izlecim od bolesti I molite Gospoda Boga za oprost svih mojih grehova, Slava Vam I milost. Amin

 7. Spasili ste me više puta, molim vas radi moje dece, da preživim i današnju operaciju. Hvala vam svetitelj!

 8. 14 jula u zoru me probudio ostar i jak muski glas koji mi je ponavljao ovo: “Moli se Kozmu i Damjanu” od straha te noci odma sam osla na internet da nadjem ko su Sveci Kozma i Damjan i procitala molitvu. Citala sam i akatist njima svaki dan 40 dana. Slava vama sveti besrebrenici i veliki cudotvorci❤️

 9. Славиша Милошевић

  Свети бесребреници Козма и Дамјане, молим ти се за здравље и спасење душа моје деце Николе и Миљане и читаве моје породице, свих пријатеља мојих и да непријатељи престану да нас мрзе и да нам зло чине.

 10. Свети Козма и Дамјане, опростите све моје грехе, моји родитеља и предака. Смилујте се на моју породицу помозите да се остваре неке жеље за којима остадосмо ускраћени а жељни. Чујте впај ваше слушкиње и грешнице Маје. Амин!

 11. Sveti Kozmo I Damjane smiluj se na nas nedostojne!

 12. Sveti Kozma i Damjane ,smiluj se na moju porodicu i na sve dobre ljude koji pomoc trebaju! Amin

 13. Molimo se Vama Sveti bezsrebrenici Kozma i Damjane za ostvarenje zelje nase,i rodjenje poroda naseg,po zelji gospoda Isusa Hrista,Spasitelja naseg!!!!

 14. sv.Mucenici Kozma i Damjane pomozite mi u mojoj nemoci i smilujte se izbavite vapaj moj cujte

 15. Sveti ugodnici, pomozite mom neverju. Iscelite one koje Vašoj milosti predajem. Pogledajte na molitvu sluskinje nedostojne.