Игуман светогорског манастира: Ускоро ће Грчку претворити у муслиманску државу

Игуман Дохијара Григорије (Зумис) оштро је критиковао политику Грчке према муслиманским мигрантима. Агенција Agionoros.ru је објавила основне ставове светогорског старца.

По речима архимандрита Григорија, мигранти који долазе у Грчку су «опремљени најмодернијим мобилним телефонима. Тесне панаталоне, марама и цигарета. Нажалост, у време Мухамеда жене се нису шминкале и због тога он није забранио њиховим женама да тако изгледају…»

Више од шесто година наши преци су се борили против исламизације Грчке. А сада се ближи време, када ће муслимана у нашој отаџбини бити више од православних хришћана.

Одвајкада је Бог поделио народе и сваком од њих дао своју земљу. Ја нећу отићи у њихову отаџбину и ратовати са њима, али не желим да их видим ни у својој земљи. То није шовинизам. Грчка влада забрањује да звоне црквена звона јер су превише бучна, а када хоџа буде викао са минарета три пута на дан, он никоме неће сметати? Исламисти мрзе нашу веру, мрзе Крст, Христа и Богородицу.

И нажалост, наши архијереји, када се приближавају центрима за мигранте, скидају са себе крст да их не би разљутили. Постепено ће се они из шатора преместити у огромне хотеле и куће, које су банке отеле од несрећних Грка. Они који владају над нама довели су овде толико миграната, а не желе ни да погледају на море бескућника и јадних грађана Грчке.

Православна Црква је на свом историјском путу срела два велика непријатеља: исламизам и папизам. И данас су они у срдачном загрљају објединили своје снаге како би уништили Грчку… Наше претке су они спаљивали и секли, а да ли мислите да ће се према нама односити боље? Због тога што смо их примили у своју земљу?

Грци које су Турци прогнали из Мале Азије су дошли у своју отаџбину наги, боси, гладни, обогаљени. А ови данас нису избеглице, него завојевачи.

Грчка је постала двориште ђавола. Сваки безбожник и антихрист налази уточиште у земљи мученика и светаца. Постоји мржња и жеља збрисати са лица земље Православље и Грчу. Ко ће одговарати за то зло? Наши безбожни владари или римски папа, који су постали објекат поклоњења неких православаца. Нажалост, све иде ка томе да ћемо се причешћивати бесквасним хлебом, док држимо Куран у рукама.

 

Извор: http://www.pravoslavie.ru/srpska/101920.htm

4 Comments

 1. Извињавам се на грешкама у куцању мог коментара.
  Мања битка код Стефанијане,у близини данашњег Солуна била је у другој половини маја 1344.год.Србима је командовао војвода Прељуб.Пријезда је био војвода деспота Стефана Лазаревића.
  Битка код Дидимотика била је 1352,год.
  Извињавам се још једном.На крају,ово све може лако да се провери на Нету.

 2. Нажалост, не само ми Срби, него и други балкански народи не виде да се историја периодично понавља онима који су лоши ђаци из историје,понављачи..Имао сам част да узмем благослов од поштованог игумана Григорија(Зумиса),2008.г.,на Св.Гори. Нажалост,он превиђа чињеницу да су Турке Османлије натоварили на врат Балкану,а дуже време и Европи, управо његови Грци(Византинци,Ромеји), средином 14.века.Наиме дужи низ година у 14.век у Византији је беснео грађански рат између странака(присталица) малолетног цара Јована 5. Палеолога и већ старог Јована Кантакузина.Кантакузин је да би добио престо, позвао Турке под Орханом(отац Мурата 1), да ратују за њега и плаћао их.Од 1342.год. у тај рат се,нажалост, умешао и наш цар Душан Немањић и стао на страну Кантакузина.Кад су Турски најамници једном дошли,више нису хтели да оду.Видевши да је погрешио цар Душан мења страну и почиње да подржава малог цара Палеолога.Када се некако тај грађански рат смирио стари Кантакузин шаље поруку емиру Орхану где му се захваљује на помоћи, плаћа му велико благо,чак му даје и руку своје ћерке!!, само да би се овај вратио назад у Малу Азију, али емир не долази на састанак и чак га не удостојава ни одговора.Видевши да је направио страшну грешку,а уједно и изгубио у том рату, јер је Душан стао на страну малог Палеолга, он сав сломљен повлачи се у манастир и тамо и умире.Али остају Турци! Два пута Душанови одреди губе битку против њих.Надмудрили су његовог најбољег војводу Пријезду код брда Стефанијана 1448.г.Али то је била мала и не толико важна победа Турака.Отели су Србима коње и опрему.Много важнија победа Турака биће код малог града Дидимотихона(Дидимотика),када је у помоћ Византинцима,Душан послао свог војсковођу Казнаца Бориловића са преко 4.000 оклопника.На путу ка Дидимотику придружили су им се и 1.000-2.000 Бугара, већином пешака.Кад су дошли до тог града сазнали су да Турака има више од 10.000 и то коњаника.Бугари се поколебају и побегну у Дидимотик и забракадирају,а на пољу остану само Срби и Ромеји(Грци).Битка је је била дуга и исцрпљујућа,али ненавикнути на борбу у пустињи и уморни од пута Срби нису издржали.Једва је извукао главу само Бориловић са неколицином. Ово све пише у Грчким архивама,а помињу и Турци. Овај пораз је утицао да Душан 3 год. касније крене да протера Турке с Галипоља.Како се сумља отровали су га Грци јер су се плашили да ће заузети Цариград,а проценили су да су Турци мања опасност од Душана!? На крају, православним народима на Балкану требало је читавих 500 год. да би се ујединили и заједничким снагама протерали Турску 1912,год.Али ни тад скроз са Балкана.Турска и данас држи европски део Тракије(Једрене,Галипоље,…)
  Суштина је у томе да Православне цркве нису биле у стању да кроз историју уједине Балканске народе у опшзем циљу, као што је то урадила Римокатоличка црква,која је и код прве и код друге опсаде Беча успевала да уједини римокатоличке владаре у одбрану Беча и Европе.Православље,нажалост,није било кадро да то учини.Зашто? Стотину је разлога.

 3. Сестро у Христу Богу Благом и Јаком,Грехе испаштамо,пострадаћемо Христа ради,али то не значи да своје православне и свете земље препустимо нечистим и погрешним верама.Бог драги СВЕ зна,ми мали колико хоћемо а неки баш ни мало нити хоће нити желе.Такви нам,на жалост живот кроје,новац пролазни испарљиви виде а не виде Христа Бога Спаситеља ни сада нити желе да Га виде,Не Бој се сестро драга,моли се за све без разлике,Бог зна коме ће помоћи,са страхом и Вером се надај и веруј,Бог ти здравлје дао.

 4. Што да се искоментира на сето ова???Катастрофа од народ сме,а се нарекуваме Православни.Ккао не ,сме биле Православни,полоши и од Јуда сме ,го предадовме Бога ,го убивме,немаме ни чувство дека го правиме тоа,ова е и во Македонија и во Србија и во Црна Гора.Катастрофа водачи кои за пари и лични интереси го уништија својот народ ,па кажуваат дека се најголеми патриоти ,а се ситни души.Го протераа народот,младите заминаа на Запад,а овде со Амин на некој ке не исламизираат.Па нека ни е ,кога не знаеме да ги спречиме.