Зорана Михајловић: СПЦ да буде добар партнер у унутрашњем дијалогу о Косову и да не врши притисак на Вучића

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић очекује да Српска православна црква (СПЦ) буде добар партнер у унутрашњем дијалогу о Косову и да не врши притисак на председника Србије Александра Вучића пре почетка разговора о Косову.

 

“Србији је потребна нова политика која за циљ има бољи живот наших сународника на Косову, политику заштите наше културне и верске баштине, очување економских интереса и помирења са албанским народом”, навела је Михајловић у саопштењу.
Недавно је Зорана Михајловић одликована орденом Св.Симеона Мироточивог управо од стране представника СПЦ.

“Верујем да оно што мисли црква и народ, мисли и наш председник”, рекао је патријарх за “Вечерње новости” од недеље 17. септембра, одговарајући на питање шта мисли о унутрашњем дијалогу о решавању косовског питања.

Извор: Нова српска политичка мисао

7 Comments

 1. Косорами

  ”Ко брзо суди брзо се и каје” – дали се неко од актера ове приче покајао – ”онај” ко је одлучио о заслугама и доделилио орден или ”она” која искључује Цркву из права на дијалог о судбини Косова и плаши се за свога председника коме је Господ доделио прванство владалаштва. У славу Бога и на добробит народа од којег сви очекују верност, не упитавши га за ”суд” (мишљење, жеље, хтења). Будимо верни, правични и не судимо брзо. Истине нам се показују саме. Недостојно је трошити време и своје мисли огреховљавати.

  • Паметно говориш Косорами. Ја негде разумем људе што се буне и неверују политичарима. Знају људи у којим круговима они битишу.
   Косорами: ” Будимо верни, правични и не судимо брзо. Истине нам се показују саме. Недостојно је трошити време и своје мисли огреховљавати. ”
   Молба Богу нашем једино може да доведе до напредка.
   Како нам Бог да, биће нам.
   На жалост данас а и у ранија времена на човека се тешко можеш ослонити.

 2. Dragiša Milić

  Njena izjava se u narodu malo drugačije navodi.I akve to zasluge ona to ima da joj se dodeli neko priznanje od strane SPC?Ona je poznata simpaizerka Amerike i NATO….. i nije baš neki simpatizer Rusije…

 3. недостојни

  Да нису Свети Симеон и Свети Сава код ногу Господа Исуса Христа са Пресветом Богородицом,Бог зна да ли би света и постојало!!!

 4. Бранислав

  поучени тиме да је дотична одликована од стране СПЦ можемо претпоставити да је прича о Српском Косову и Метохији завршена..и да ће Вучић урадити оно што неће бити противно ставовима већине чланова садашњег Сабора СПЦ…али забораваљају на Светог Саву и Српске светитеље да ли ће они тако нешто дозволити..

 5. Не разумем… Шта ће чавкама нојево перје, т.ј. људима који за Цркву не маре црквено ордење? Нисмо глупи, видимо врло добро ко испуњава критеријуме, ко не. Посебно кад тај неко затрпа цркву из четвртог века.

 6. Овоме стварно није потребан никакав коментар. Ко има уши……ко има очи…….ко има мало мозга у глави……