НАСЛОВНА » Друштво, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Владика Атанасије Јевтић о актуелној косовској политици председника Србије
Владика Атанасије Јевтић о актуелној косовској политици председника Србије

Владика Атанасије Јевтић о актуелној косовској политици председника Србије

Господин самохвалисави Председник унесрећене под њим Србије не пропушта прилику да свој дефетизам и безнађе подмеће Србији и Српском народу, како на Ко­сову и Метохији, тако и на југу Србије, и надаље све до „Београдског пашалука“, па и Србима преко Дрине.

Ако господин Председник Србије поручује како ћемо кроз 40, па онда „поправља“ на 20 година, „бранити Врање“, мисли да је, ваљда, Српски народ то­лико глуп, колико је он недотупав, кад неће да призна да управо под његовом апсолутистичком влашћу – личним терором, села на југу Србије, у којима је доне­давно Шиптара било само неколико процената, сада су у наглом порасту тог про­цента (пример Медвеђа код Лебана, где Шиптара доскоро беше 5%, сада они с Косова долазе и гласају до 12%), па за то бескрупулозно клевета и окривљује Српски народ – онда је то само доказ пораста његовог дефетизма, издаје и изругивања.

Ако Хрватима изјављује да „сви Срби знају да је Косово већ изгуб­љено“, а не каже да је то „губљење“ у последњој деценији само плод његове непатриотске и недржавничке политике, његовог „неуморног даноноћног рада“ и флоскула о „миро­творству“ и „евроинтеграција­ма“ (за које сâм признаје „да нам ништа не дају“), као и празнословне вербалистике да ће „бранити Српски народ“ – а он је уствари поставио „интегрисане границе“ на Јарињу, Брњаку, и 30 километара источно од Грачанице (у Јабланици, близу Лебана, где сам скоро био), итд. – онда шта је то него замајавање (читај: изругивање и понижавање) Срп­ског народа.

Све његове самохвале о „порасту стандарда“ и „смањењу дуга“, „повећању БДП-а“, „плата и пензија“, итд. (као да смо Цинцари које инте­ресују само паре) – такође су у стварности ругање Српском народу, што нам може посведочити саваки српски сељак, не само запостављен, него упропашћен његовом „економском политиком“, Макс-Веберов­ским протестантским псевдо-социјализмом, његовим просјачким „инвестицијама“ и Поперовском теоријом „Отвореног друштва“.

Говори нам свемоћни диктатор, каквог није било у Србији, да не знамо како је на Косову – јер „нисмо тамо били“, а уствари, он лично нити бива, нити непосред­но зна стање на Косову и Метохији.

(Признаје да његова фамозна ЗСО, за коју се његови трабантски послу­шници хвале да је победио са 5 : 0, – неће бити формирана; притом у ту ЗСО није укључена ниједна Српска Заједница из Метохије, а има их! и тамо се Срби још увек враћају и крваво опстају, иако по цену великих жртава, док његова послушна му „Српска листа“ – чули смо их јуче како себе представља­ју за „једине представнике“ Срба на Косову, а Црквене људе, па и самог Вла­дику Теодосија, подругљиво исмева: како, тобож, „добијају паре од Шиптарâ“).

Господине Председниче, стално нам помичете рок кад ћете народу открити свој „план о Косову“, бољерећи, шта сте обећали или већ дали, или, шта су вам „обе­ћа­ли, а не дају“ – и тиме само обелода­њујете своју ноторну самохвалисаву демагогију!

Изгледа да ојађеном Српском народу и читавој СРБИЈИ (за коју се толико „бусате у прса“, као да је она ваша „прћија“ и „феудални посед“) остаје још да спроведете, тј. изманипулишете (а ви сте мајстор у томе), фамозни „референдум“, да би њиме под­метнули Српском народу вашу издају као његову самоиздају, за коју ће опет он, а не Ви, бити крив.

Ово пишем као човек Србин, рођен и одрастао у Србији, који је низ годинâ про­вео на Косову и Метохији, и на коме и где у току године проведе добар део време­на са својим Народом и својим Светињама.

Сабор Св. Арханђ.Гаврила,  Лета Господњег 2018.

Епископ Атанасије (Јевтић),

онај који је ове године на Газиместану говорио стихове Милана Ракића:

„…Данас нама кажу, деци овог века,

да смо недостојни историје наше,

да нас захватила западњачка река,

и да нам се душе опасности плаше.

Добра Земљо моја, лажу!“[1]

 


[1]Као што његова Премијерка лаже, кад Србима у очи, па и у иностранству, каже: „Не можемо да кажемо да је Косово Србија“!

Извор: Православна митрополија Црногорско-Приморска

6 коментар(а)

 1. Бранислав

  ДОСТОЈА Н ! АКСИОС !

 2. Milivoje Jozić

  Njemu i o njemu ne vredi pisati niti pričati. Molio se na televiziji za smrt Slobodana Miloševića koji je život dao za KOSMET.

 3. Бранислав

  Помоз Бог брате Миливоје…ти написа такву глупост да је то невероватно..кад се Преосвећени владика молио за смрт било кога а камоли Слободана Милошевића…он је држао опело Дачићу и Вучићу после потписивања Бриселског споразума…и свака му част на томе…

 4. роса петровић

  Ваше Преосвештенство, дефинисали сте све оно што ми као народ осећамо и знамо и погодили сте у срж проблема. Реткост је да један премијер користи такву реторику упућену свом сопственом народу и кукавички…срећом да Србија има храбре људе, интелигенцију и Цркву и уз Божју помоћ знамо да ће Србија сачувати своје границе према Албанији, Косово и Метохија јесте српска покрајина и то не могу никакве оружане снаге на свету да измене ни милом ни силом! Косово је Србија!

 5. Херцеговац

  Да нам драги Бог чува Владику Атанасија и сви ми да се отријезнимо и чујемо његове мудре ријечи.

 6. Тако је, да нам га Бог чува и дугим животом на земљи дарује, хвала му за све што је учинио и што чини за наш народ.

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *