НАСЛОВНА » Друштво, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Виктор Орбанов Манифест одбране хришћанске Европе
Виктор Орбанов Манифест одбране хришћанске Европе

Виктор Орбанов Манифест одбране хришћанске Европе

“Формулисао сам пет теза за јачање средње Европе. Прва је да свака средњеевропска земља има право да брани хришћанску културу и има право да одбије идеологију мултикулуризма. Друга теза је да свака земља има право да брани традиционални породични модел, има право да нагласи да свако дете има право на једну маму и једног тату.

Трећа теза гласи овако, да свака средњоевропска земља има право да брани, са гледишта народне стратегије, важне економске секторе и тржиште. Четврта теза гласи овако, да свака земља има право да брани своје државне границе и да одбије да прима имигранте. Пета теза следствено тврди да свака европска земља има право да у најосновнијим питањима истраје на принципу „народ одлучује“ и у Европској унији то право не сме бити одузето.

Ми средњоевропљани устрајавамо у томе да живот постоји и изван глобализма који није једини могући пут, средњоевропски пут је алијанса слободних народа. То је задатак који превазилази Kарпатску котлину, то је мисија коју имамо пред собом.

Драги пријатељи, када би настала ситуација у којој би свака земља имала 10% и више муслиманске популације, а знамо да она никада не би гласала за странке хришћанске деснице и када томе придодате и европске породице које су се одрекле своје хришћанске традиције, победити у Европи на изборима на хришћанским основама било би немогуће. Такође, колективи и заједнице које су посвећене хришћанској традицији били би удаљени од власти. Одлучивање о будућности Европе би се одигравало без њих. Толико мало смо од тога би тај циљ видели и у стварности.

Либерална демократија има алтернативу. Зове се хришћанска демократија. Либерална елита може бити одбачена у корист хришћанско демократске елите. Што се тиче односа хришћанства и политике, постоји низ заблуда у средњој Европи. Укратко, хришћанска демоктатија није промовисање верских елемената врлине. Ниједна држава или влада није надлежна да решава питања проклетства или спаса. Хришћанска политика значи да начини живота који произилазе их хришћанске културе морају бити брањени.

Наш задатак није да бранимо елементе врлине, већ начине живота који су из ње произашли: достојанство, породица и народ. Хришћанство не покушава да постане универзално ликвидацијом народа, већ одбраном народа и верских заједница који морају бити ојачани и њима се посветити. То је задатак хришћанске демократије.

Даме и господо, антикомунистичка, хришћанска и националистичка генерација ступа на европску политчку сцену. Пре тридесет година смо говорили да је Европа наша будућност. Сада кажемо, ми смо будућност Европе. Хвала лепо.“

Видео са Орбановим говором

Превод са чешког језика
Тони Баранек

Извор: Видовдан

4 коментар(а)

  1. Postovani gosp.Orbane,hriscanine svaka Vam je na mestu.Ja SE kao hriscanka I srpkinja, koja pripada stednjovekovnom narodu u potpunosti slazem sa Vama.

  2. Први нацисти у Европи – Маџари Миклоша Хортија, папска курија одавно је створила мисионарску Маџарску са крсташким задацима против Влахомолдавије и Словена !!!

  3. Све речено потписујем ал то не значи да ми Срби треба да сматрамо Мађарску као неке савезнике… да могу појели би нас за доручак. А памтимо ми и његове изјаве у вези сјеверне Србије!

  4. Sve je ovo lepo u prici. Jedino g-din Orban zaboravi da nisu svi Evropljani desnicari, kao sto nisu svi levicari ateisti. Zaboravi i ono najvaznije: Hriscanstvo i desnica idu ruku pod ruku samo u prici. U stvarnosti desnicarske ideologije rade sve suprotno hriscsnskim nacelima; dele ljude na naciju, rasu (boju koze), socijalno poreklo i status, stavljaju svoj nacion ispred vere, ispred ljudskog roda… U hriscanstvu nema nacija, nema rasa, nema ksenofobicnih stavova o superiornosti sopstvene nacije ili Crkve, pa ako si pravoslavni Srbin ti si odmah bolji hriscanin od katolika Hrvata ili pravoslavnog Grka. Suludo zvuci samo mnogi nacionalisti, kako nasi tako i tudji, upravo tako misle, govore i delaju. Bog, moja nacija i niko vise. Nigde traga pravog hriscanskog ucenja, nego se jos vera mesa sa nacionalistickim ideologijama, sto je siguran put u etnofiletizam i klerofasizam. Kod nas je primer toga tzv. „svetosavski nacionalizam“. Zato ja uvek i svuda kazem da sam prvo hriscsnin i rab Boziji, pa tek onda Srbin. Prosecnom nacionalisti tesko za shvatiti – zalim slucaj! Uostalom, zar nas blazenopocivsi patrijarh Pavle nije toliko puta rekao da ni nas, ni bilo koji drugi narod ne treba da postoji ako je cena tako opstanka zlocin prema drugome, a ja bih dodao i sve ostalo poput mrznje, progona drugih i drugacijih itd. Po meni jedini nacin opstanka jeste jedinstvo svih hriscana, svih Evropljana. Ne samo desnicara, prema Orbanoj ideji, nego svih! To ne znaci da sada pravoslavni pretrce kod katolika ili obratno, nego da se postujemo, stitimo i saradjujemo kao braca po veri. Svako neka ima svoje ucenje i teorije, Bog ce na kraju dati svoj pravedni sud, a nece ljudi. Bez jedinstva hriscana, Evropi se zlo sprema. Muslimanima i uopste svim neprijateljma hriscanstva svaka nasa podela i mrznja ide na ruku, toga uvek moramo biti svesni. Mogu jos dugo o ovome, ali smatram da sam i ovim dosta rekao.
    Mir i ljubav medju svom hriscanskom bracom!

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *