У Мексику рођено прво дете са „генетским материјалом“ једног мушкарца и две жене

У Мексику је рођено прво дете у свету са „генетским материјалом троје родитеља“ – објавио је часопис New Scientist.

Основа овог родитељског троугла је брачни пар из Јордана који се научницима у САД обратио због ретког генетског обољења које је било препрека да имају децу.

Њихов проблем је решавао тим стручњака на челу са Џоном Жангом који је посегнуо за технологијом која је омогућила коришћење генетског материјала још једне жене-донатора.

С обзиром на то да су такве „интервенције“ у САД забрањене, све је обављено у једној клиници у Мексику.

Прво дете са две мајке рођено је пре пет месеци и добило је име Абрахим Хасан.

Стручњаци које је New Scientist тим поводом анкетирао – назвали су дечаково рођење „револуционарним“.

Велика Британија је – фебруара 2015-те – прва дозволила вештачку оплодњу уз коришћење ДНК троје родитеља.

Уследила је дебата у чијем епицентру су била питања: колико је то у складу са елементарним етичким нормама и колико је човечанство спремно за појаву „генетски скројене деце“?

 

Извор: http://fakti.org/globotpor/quo-vadis-orbi/u-meksiku-rodjeno-prvo-dete-sa-genetskim-materijalom-jednog-muskarca-i-dve-zene

4 Comments

  1. Велики Гетсби

    Кажу да и тзв. “антихрист” долази у свет на потпуно неприродан начин, односно као “дете из епрувете”, и неће му се знати отац већ само мајка која ће бити из “дванаесте генерације блудница” – сачувај нас, Господе !!! Има оних који кажу да је већ рођен само још живи у свету на скривен начин чекајући на прави моменат за њега да се јавно разоткрије и завлада светом.

  2. “I ZBOG BEZAKONJA KOJE CE SE UMNOZITI- LJUBAV MNOGIH CE OHLADNJETI”
    Ljudi nemaju ljubavi pa ne mogu da shvate sta cine. Oni ne znaju sta cine, kako Gospod kaze- ukratko. A cado-radjanje je u rukama Gospodnjim, to se mora shvatiti i tako ciniti a ne kako naucnici smisle i patentuju za svoju karijeru i za novac. Sve je to pobijanje postojanja Boga-sve sto su cinili. Ako neko vidi u ocu deteta samo genetski materijal za razmnozavanje ili u majci onda on pobija da nas je sve Gospod kroz Adama stvorio svojim rukama iz blata. Zasto je toliko bitno da upetljaju svoj genetski materijal tj. da iskombinuju bioloske mogucnosti i da “stvore” coveka? Zar iz ljubavi nije Gospod vasceli svet stvorio, te da oni nisu mogli usvojiti dete ako su bili bezdetni i podici ka svojim trudom i ljubavlju kao da je njihovo i bioloski? Zar takodje ne kaze i sam Gete da je njegov junak Mefistofeles najlukaviji i iznad svakog drugog greha jer u labaratoriji” stvara novog coveka”. Ne stavra on istinskog coveka vec svoju umotvorinu i rukotvorinu i sablazan za svet. Zar se ne pominjete da ce na takav nacin i Antihrist doci na svet:”Kroz rukobludje i vestacku oplodnju..”

  3. Одвратно.

  4. Бранислав

    …последња времена…