Телесне страсти пре брака

Питање:
Помаже Бог.
Молио бих вас да ми помогнете у дилеми шта да радим. Имам девојку са којом желим брак а за њу нисам баш сигуран. Она каже да хоће али да јој треба још времне. Ја то разумем јер се знамо тек месец дана. Оно што се појављује као проблем између мене и ње јесте сексуални однос. Ја сматрам да је то грех урадити пре брака а она сматра да је то доказ љубави.Још увек нисмо имали однос јер се ја устручавам али смо имали нешто слично а то је додиривање мојих и њених полних органа.Ја имам жељу да спавам са њом али се бојим да се не огрешим о Бога.Знам да је боље да се огрешим о човека него Бога.Кад ја њој ускраћујем телесно уживање она каже како мени није стало до ње и да је не волим. Уопште не знам шта да радим.
Н.Н


Одговор:
Бог ти помого, Из твог писма видим да си већ подлего страстима, јер додиривање које ти описујеш не разликује се много од самог сексуалног чина.
Имам осећај да ћеш врло брзо да подлегнеш и да ће се то десити, а онда кад се деси већ сте учинили смртни грех БЛУД. Ако већ тражиш савет било би добро да што пре одеш са твојом девојком и потражишнеког искусног духовника (свештеника) да вам обома помогне да тај период у коме се размишљате за брак што лакше поднесете, а онда наравно ако решите да се венчате, пре венчања обавезно исповест за до сад учињено, Причешће па онда св. Тајна брака. Буди уздржан и умерен у свему, Господ ће то богато наградити. С поштовањем о. Драган

Comments are closed.