Света Тајна Венчања у времену женског циклуса

Питање:
Помаже Бог, драги оци.
За овај сајт сам сазнала преко форума о венчању и хвала Богу да постојите и да се наш народ има коме обратити и овим путем.
Интересује ме, супруг и ја смо склопили грађански брак, желимо да се венчамо и црквено, али ме интересује, да ли се жена може венчати у цркви ако има месечни цуклус, јер знам да није дозвољено за Причешће и ако можете још нека правила на ову тему да ми кажете, јер би желела да чујем од Вас. Јер месечни циклус се помера, некада пре а некада после пар дана. Унапред захвална! ! !
Александра


Одговор:
Бог ти помогао.
Света Тајна Венчања може да се обави у времену женског циклуса а као што сте и сами рекли не може да се приступи Светој Тајни Причешћа. Оно што би било важно за ступање у Свету Тајну Брака је ваша заједничка припрема. Обзиром да још увек живите у грађанском браку (заједници која није Богом благословена) требали би да се припремите седмодневним постом, молитвом, одвајањем од брачне постеље, Светом Тајном Исповести и Светом Тајном Причешћа пред Свету Тајну. Тако телесно и духовно очишћени, засигурно ће те праведније изаћи пред Свети Олтар. Нека би вас свевидећи Господ благословио да и ви живите благословеним хришћанским браком.
о.Милан

Comments are closed.