Свештенички чин

Питање:
Помаже Бог, Ове године уписао сам Богословски факултет али има нека питања која ме муче, због којих можда нећу ни кренути да студирам. (жеља ми је да постанем свештеник) . 1 – Дали је дозвољено рукополагање (у свештени чин) ако је особа пре брака имале односе са девојком? 2 – Зашто се уче на факултету да је душа смртна и ко је то дозволио? 3 – Зашто је избачена литература Јустина П. а убачена од Зузуса? Свако добро
Мирко


Одговор:
Драги Мирко, Нисам сигуран колико смо ми, на овај начин, у стању да ти помогнемо да донесеш исправну одлуку? Добро је што желиш да будеш свештеник. По мом мишљењу, мораш добро проценити своје жеље, могућности и снагу воље. У томе ти може помоћи и добар духовник, уколико би подробније попричао са тобом. Овако уопштено, у две три речи заиста не знам шта бих ти више рекао.
Што се тиче наставног плана и програма на Богословском факултету у Београду, заиста не знам поуздано шта и како тамо уче, и ко је и због чега избацио или убацио коју литературу. Мислим да би било сасвим простојно да ово питање упутиш на њихову адресу.
Поздравља те, о. Срба

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *