NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Strah

Strah

Pitanje:
Poštovani: Da li bi mogli da mi objasnite moju manu koja je počela da mi smeta u ovih par godina i mnogo me zabrinjava. Ponekad noću kada šetam sama do kuće u jednom mahu kao da mi se učini da me neko prati ili posmatra. Ili ponekad kada pričam s nekim (društvom) učini mi se kao da neko prođe pored mene ili mi stoji na nekoj razdaljini a najviše me plaši što je tako stvarno. A MRAKA SE BOJIM NEIZMERNO. Zamolila bi vas da me posavetujete. I ako bi ste mogli da mi kažete sta simbolizuje pentagram. Unapred HVALA.
N.N


Odgovor:
Draga N. N. Kod nas postoji izreka: „U strahu su velike oči”. A jedan od američkih predsednika je tokom krize naciji rekao: „Jedino čega se treba bojati jeste sam strah po sebi.”
Uzroci straha mogu biti mnogi. Neki od najčešćih su slabljenje vere i gubljenje mira u duši. Hrišćani se najčešće oslobađaju toga očišćenjem svoje savesti (pokajanjem) , ispravljanjem svoga života, molitvom (svakodnevnim pravilom i što češćom molitvom u sebi tokom dana) i postom (držanjem posta kada Crkva propisuje, sredom i petkom, kao i ostalim postovima) , čitanjem Svetog Pisma i pobožnih knjiga, dela svetih Otaca i razmišljanjem o njima.
Pozdravlja te, o. Srba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *