НАСЛОВНА » Друштво, Инославни, Помесне Цркве, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Стејт департмент тврди да је проблем Русије то што је „превише православна“

Стејт департмент тврди да је проблем Русије то што је „превише православна“

Амерички Стејт департмент је у свом годишњем извештају о верским слободама у свету, по обичају, критиковао Русију тврдећи да се закони усвојени у овој земљи против екстремизма, користе против “верских мањина”.

Ruska-Zagranična-Crkva-Kratka-istorija-Ruske-Zagranične-Crkve-Kizi-manastir

Харе Кришна, Сајентолози, Мормони, исламистичке групе и разнолике протестантске “цркве” се жале на Владу Русије и на Руску православну цркву.

Судећи по жалбама, овим групама није дозвољено да проповедају своју веру, мада је већина становништва лојална Православљу.

Тако је, према Вашингтону проблем Русије то што је исувише православна. Даље, што се тиче “неких исламистичких група”, амерички Стејт департмент говори о верским екстремистима забрањеним у Русији – као што су Даеш, Хизб ут-Тахрир, Муслиманско братство и варијанте салафистичких и вехабистичких идеологија.

Осим тога, Вашингтон се залаже за слободу Гуленовог покрета Хизмет, који је, како се испоставља, одговоран за обарање руског авиона у Сирији и за покушај извођења војног пуча у Турској 15. јула.

Псеудо-исламске групе су прилично ново и егзотично оруђе западних обавештајних служби, док тајне службе Сједињених Држава и њихових сателита већ дуго користе разне квази-хришћанске организације протестантског усмерења. Није случајно да многи од особља CIA често постају пастори, након што су наводно пензионисани.

Према извештајима Истражног комитета Руске Федерације и последњег извештаја америчког Стејт департмента, њима тешко иде ширење по Русији, те стога спроводе субверзивне активности у дијаспори која говори руски.

0_a72cd_13fce646_-1-XL.jpeg

Јужна Кореја може бити сликовит пример. Међународна руска школа, коју је отворила локална заједница, готово је постала жртва и готово да су је преузели протестантски мисионари, који су то чинили по наређењу својих претпостављених.

Руској међународној школи су сарадњу предложили, како мисионари и локални званичници, тако и такозвани “људи који желе добро”.

Насмејани адвокати, дипломци Московског државног универзитета (МГИМО), познаници родитеља студената су давали пријатељске савете: “Не треба да се опирете, наш пастор не тражи скоро ништа – само да обавља своје активности са децом под грбом своје цркве“.

После тога, одлучили су да убаце своје агенте од утицаја.

До овог тренутка, многи “мисионари” су наставили да делују у Русији.

Као у Турској са Гуленовим покретом, тако и у Русији има много активних псеудо-хришћанских мрежа. Годинама, ако не и деценијама, они спроводе пропаганду и боре се за срца и умове Руса, желећи да на њих утичу. Да би успели, увели су и материјалне подстицаје, који су се показали као веома ефикасни у контакту са сиромашнима. Исто тако, многи људи су одведени на Запад ради „образовања“.

И да закључимо, чини се да је потребно још много рада како би се Русија и њени грађани заштитили од злоћудних протестантских вируса из CIA.

Алексеј Балашов  katehon.com

Извор: http://fakti.org/orthodox-point/svyataya-rus/stejt-departman-tvrdi-da-je-problem-pravoslavne-rusije-sto-je-previse-pravoslavna

7 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *