Руска православна загранична црква: Уклонити Лењиново тело са Црвеног трга

Руска православна загранична црква затражила је да се тело Владимира Лењина уклони са Црвеног трга, саопштио је Свети архијерејски синод поводом сто година од револуционарних дешавања у Русији.

„Уклањање остатака једног од највећег мучитеља 20. века и рушење његових споменика могло би да буде један од симбола помирења руског народа“, наводи се у документу.

Слично би требало поступити и са називима градова, области и улица, додаје се.

Поред тога, Синод тврди да се немилосрдни прогон Русије од стране западне цивилизације догађао и пре сто година, као и много раније.

„Цео свет је мрзео Руску Империју, није помагала ни спремност руског руководства да сарађује“, закључује се.

 

Извор: http://fakti.org/orthodox-point/svyataya-rus/ruska-zagranicna-pravoslavna-crkva-trazi-da-se-lenjinovo-telo-ukloni-sa-crvenog-trga

2 Comments

  1. tako je to treba uciniti skinuti sva komunisticka obelezja iz rusije i da rusija ponovo bude carevina sa Mihajlom drugim romanovim tada ce Srbija biti kraljevina pod nemanjicima i tada ce se ujediniti sve pravoslavne zemlje i bice to jako pravoslavlje naravno oligarsi ruski moraju da odu sa vlasti a duhovna vlast rusije treba da bude pod upravom velikoshimnika nikakac kiril masonski moskovski ne moze pomoci rusiji samo ruska katakombalna crkva i ruska zagranicna zilotska crkva mogu da donesu preobrazaje u rusiji , svi znamo da je i staljin i lenjin i citavo to masonsko gnezdo unistilo rusiju i oslabilo je pravoslavni duh u narodu, poslusajmo starca sampsona seversa i njegove besjede jaka pravoslavna rusija je i jaka pravoslavna Srbija ziveo nas gospod isus hristos is hs nika

  2. Крајње је време, заиста да се то уради. Боже дај!