Путин на Светој Гори стајао на столици-трону императора Источне Римске Империје

За време своје управо завршене друге посете Светој Гори, Владимир Путин је добио ретку част – да стоји на столици-трону на којој су стајали византијски императори.

ad8f41abb37a4b669db9cabee02743e8_tx600       То се није догодило само од себе. У томе нема никакве случајности, а ни импровизације.

Одлуку о томе донео је Свети Кинот Свете Горе. То је била „прва свена“ Путиновог сусрета са члановима Светог Кинота.

Ово је догађај, не само за Свету Гору. Упркос томе, прошао је прилично незапажено.

Неки га нису схватили, други су га намерно игнорисали. Али, постоје и они који су све схватили.

Један од таквих је донедавни руководилац одељења Московске патријаршије за везе са друштвом Всеволод Чапљин.

Ево његовог кратког коментара, у којем с разлогом указује и да је руски лидер стајао на столици-трону „императора Источне Римске Империје“.

„Надам се да ће старци са Атоса објаснити рабу Божијем Владимиру у чему је опасност екуменизма“     

Колико ли ће бити кукњаве либерала – заправо, већ је почела – поводом тога што је Путину на Атосу за сусрет са Светим Кинотом била дата столица-трон императора Источне Римске Империје (коју потомци варвара на Западу презриво називају „Византијом“)…

Али, светогорски монаси све правилно схватају.

2bb62885dfaa3ed5143036d88072b3d0

Шта год да ми (а и они) мислимо о Путину, он је шеф једине истински слободне православне силе која има шансу да поново постане Трећи Рим.

Није случајно што се у неким храмовима за њега моле као за „врховног господара“. А не као за менаџера на челу какве технократске државе који нема никакве реалне власти наспрам светске олигархије и међународне бирократије.

Путин је гаранција да ће Русија постати права хришћанска држава и да ће на себе преузети улогу правог лидера хришћанског света.

Надам се да ће старци са Атоса још и објаснити рабу Божијем Владимиру у чему је опасност екуменизма и стављања Православних Цркава под контролу олигархије и бирократије за време јунског свеправославног сабора.

 

Извор: http://fakti.org/rossiya/putin-na-svetoj-gori-stajao-na-stolici-tronu-imperatora-istocne-rimske-imperije

4 Comments

  1. Dogodilo se da je Vladimir Putin stigao do jos jedne svoje stolice ovoga puta “svete stolice istocnih pravoslavnih naroda”. No, to je sve samo obmana za istinu pravoslanog roda da ga guraju iz starih boljsevickih redova na sva mesta. Gle, takodje “naivan kao dete” ne zna sta je ekumenizam pa i pored svega ima jos nade za njega..tu su braca duhovnici “drugarstvo” je crveno bez problema za jos jedan neo-sergijanizam….Moze sa sve cistim pravoslavnim ucenjem ali oni moraju da ubijaju i da vrsljaju i istrebljuju sve sto je od Boga . Ali vazno da na tom prestolu nevidljivo pociva Hristov Duh neprestano a spijun KGB i sadasnji “Predsednih Predsedateljnih je predsedetaljtovao za k r a t k o” U ime samog Bozijeg plamena ljubavi iskrene u svakom i najmanjem hriscanu poklonimo se JEDINOMU GOSPODU SVEDRZITELJU ISUSU HRISTU I SVJATOJ MAJCI BOZIJOJ!

  2. Zaista se od sveg srca nadam,da je Vladimir jedan zaista pravi iskreni Hrišćanin.

    • Вела Вела

      Није он светац..Свако ко воли Турке итд не може бити предобар..Могуће тј. јесте верник ал није савршен..Као и ми сви..

  3. Баш ме брига шта ће рећи “либерали” и њима слични. Бог све види и управља све по свом савршеном промислу. Мени само преостаје молитва и пост.