Проблем са мајком

Питање:
Помаже Бог! Имам велики проблем, па се надам да ћете ми дати савет.
Имам 36 год. и девојчицу од 5 год. Не живим са мужем, нисам се развела јер се нисмо ни венчавали (због смртних случајева у породици, а после је почело психичко и физичко понижавање) , па нисмо заједно 4 год. Приморана сам да живим са родитељима, због финансијске ситуације. Велики проблем имам са мајком, која прави проблем када дете иде код оца, детету прича против њега, броји време, приговара увек када дете иде, не прича самном данима, па прође период мира, па опет крене иста прича. У већини случајева ћутим, а када хоћу да заштитим дете, не прича са мном. Знам да родитељ треба да се поштује, али интереси детета су на првом месту? Да ли ми се то дешава зато што нисам добила благослов од родитеља за тај брак? Шта да радим у овој ситуацији, не могу да живим и ја и дете у нездравој атмосфери? Унапред хвала!
Наташа


Одговор:
Драга Наташа, Тешко је рећи шта да се чини, јер не познајем ситуацију довољно. Можда би било најбоље да сама мало размислиш о својој ситуацији и покушаш да идентификујеш све своје могућности да учиниш нешто на опште добро. Могућности увек постоје, треба само мало боље размислити и проценити.
Неке од ових могућности могу да буду: – да се помолиш Богу да ти помогне и отвори ти пут ка добру твоме и твоје породице, да ти да снаге да издржиш и увидиш шта би било најбоље за све, – да покушаш да будеш јака, да не обраћаш пажњу много на то што мајка чини, – да радиш на томе да се осамосталиш, без обзира колико то у овом тренутку изгледа ло тешко, – да разговараш са мајком и кажеш јој да је лепо што брине, али живот је компликован и она би требала да живи свој а не твој живот.
Ти ћеш свакако моћи да пронађеш још неку могућност. Потом седи, добро размисли о свему, остави да природним путем сазри нека одлука и поступи тако.
Од Бога ти помоћ и свако добро жели, о. Срба

Comments are closed.