Поново постављен „Зид плача“ испред Дома Народне Скупштине

Испред Дома Народне Скупштине данас је враћен „Зид плача“, обележје посвећено киднапованим и настрадалим војницима, полицајцима и цивилима на КиМ, након што је оштећен у студентским протестима 3. априла, а председник Удружења породица киднапованих и несталих Сима Спасић рекао је да је тај „зид“ јако битан за трагедију свих страдалих.

Спасић је рекао да се на том „зиду“ налазе фотографије цивила страдалих у НАТО бомбардовању међу којима је и 89 деце.

 

„Држава је преко канцеларије за КиМ помогла да се направи нови зид плача на коме смо сада објединили све жртве од Хоргоша до Кошара. Молимо државу и МУП да заштити овај зид за који имамо дозволу града и општине Стари град до краја ове године“, рекао је Спасић.

Он је истакао да ће „Зид плача“ бити на овом месту док држава и град Београд не подигну у Пионирском парку споменик свим жртвама страдалим на КиМ.

Заменик директора канцеларије за КиМ, Душан Козарев рекао је да је ово симболичан дан када се негује сећање и шаље порука да жртве не смеју да се забораве, јер су дали своје животе да би ми сада живели слободно и мирно.

 

„Желимо да верујемо да рушње овог обележја није било намерно, држава Србија неће никога спречавати да користи своја уставна и законска права, али морамо поштовати страдале“, рекао је Козарев.

Он је додао да већинску одлуку народа нико не може да оспори, али да остаје право и могуцност за побуну уз апел да се не рањавају људи којима ране још нису зацелиле.

Извор: http://www.vidovdan.org/2017/04/13/ponovo-postavljen-zid-placa-ispred-doma-narodne-skupstine/

Comments are closed.