НАСЛОВНА » Друштво, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Поново постављен „Зид плача“ испред Дома Народне Скупштине
Поново постављен „Зид плача“ испред Дома Народне Скупштине

Поново постављен „Зид плача“ испред Дома Народне Скупштине

Испред Дома Народне Скупштине данас је враћен „Зид плача“, обележје посвећено киднапованим и настрадалим војницима, полицајцима и цивилима на КиМ, након што је оштећен у студентским протестима 3. априла, а председник Удружења породица киднапованих и несталих Сима Спасић рекао је да је тај „зид“ јако битан за трагедију свих страдалих.

Спасић је рекао да се на том „зиду“ налазе фотографије цивила страдалих у НАТО бомбардовању међу којима је и 89 деце.

 

„Држава је преко канцеларије за КиМ помогла да се направи нови зид плача на коме смо сада објединили све жртве од Хоргоша до Кошара. Молимо државу и МУП да заштити овај зид за који имамо дозволу града и општине Стари град до краја ове године“, рекао је Спасић.

Он је истакао да ће „Зид плача“ бити на овом месту док држава и град Београд не подигну у Пионирском парку споменик свим жртвама страдалим на КиМ.

Заменик директора канцеларије за КиМ, Душан Козарев рекао је да је ово симболичан дан када се негује сећање и шаље порука да жртве не смеју да се забораве, јер су дали своје животе да би ми сада живели слободно и мирно.

 

„Желимо да верујемо да рушње овог обележја није било намерно, држава Србија неће никога спречавати да користи своја уставна и законска права, али морамо поштовати страдале“, рекао је Козарев.

Он је додао да већинску одлуку народа нико не може да оспори, али да остаје право и могуцност за побуну уз апел да се не рањавају људи којима ране још нису зацелиле.

Извор: http://www.vidovdan.org/2017/04/13/ponovo-postavljen-zid-placa-ispred-doma-narodne-skupstine/

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *