NASLOVNA » PITANJE PASTIRU, Svete tajne (krštenje, venčanje, pričešće, ispovest ...) » Pitanje o kumstvu.

Pitanje o kumstvu.

Pitanje:
Pomaže Bog oče, Imam jedan problem koji me muči, pa se javljam vama u nadi da mi možete pomoći! Radi se o tome da mi je na vjenčanju bio kum moj školski drug i najiskreniji prijatelj a ne moj kršteni kum, tj. čovjek koji je mene krstio. Moj kršteni kum je već ranije pitan i on je rekao da nema ništa protiv toga i da to on u potpunosti shvata i opravdava, ali na moje vjenčanje ipak nije došao.
Mene interesuje stav naše crkve po tom pitanju, tj. da li sam ja tim postupkom počinio greh?
Željko


Odgovor:
Pomaže Bog Željko, Ne znam da li ste u mogućnosti da dođete do knjige „Da nam budu jasnija
neka pitanja naše vere“ Patrijarha Pavla, tu ima interesantnih odgovora a među njima i ovo „ko može biti svedok na venčanju“.
Želim da Vam preporučim ovu knjigu i sami možete videti i u vezi sa Vašim pitanjem. Ne znam „da li je greh“, jer po Vašem pismu, Vi ste već pitali vašeg starijeg kuma, a ja ne znam šta Vam je on odgovorio na vaše pitanje? Da li je potvrdio da može neko drugi da bude kum. Ne znam da li se on uvredio ili Vi samo mislite da se uvredio zato što nije došao na venčanje i svadbu? Najbolje porazgovarajte sa svojim kumom, pa ćete znati o čemu se radi i da li je uvređen ili nije. Možda ga je nešto drugo sprečilo da dođe.
Puno pozdrava, o.Dejan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *