ПИСЦИ ХРИШЋАНСКЕ ЕВРОПЕ

 

ПИСЦИ ХРИШЋАНСКЕ ЕВРОПЕ
 
УМЕСТО ЕПИЛОГА
 
Књига „Писци хришћанске Европе“ настала је на основу једне братске и хришћанске молбе коју су чланови „Родитељске листе“ сајта „Светосавље“упутили њеном аутору. Молба је била крајње јасна: наћи могућност да се православним Србима нашег доба укаже на литературу која би могла да послужи као веронаучна лектира. Ова књига је покушај да се, кроз биографско – есејистички приступ, укаже на писце и њихова дела која достојно припадају целини хришћанске културе Европе. Писац се нада да ће читалац од ове књиге имати духовне користи. За све што је у њој добро треба благодарити Богу, а за сваки промашај и пропуст писац моли читаоца да му опрости. И, ако од књиге ако имадне духовне користи, нека у молитви помене њеног писца, грешног слугу Божјег Владимира Димитријевића.
 
Уочи Источног петка 2013. године

3 коментар(а)

  1. Петар Јараковић

    Хвала ти Господе што си Великом Руском народу подарио оваквог горостаса. Ево путоказа и Српском народу и оним који хоће да буду његови вође.

  2. Као професор француске књижевности, који је предавао Егзиперија у канадским гимназијама, морам признати, да сам слабо и млако тумачио у мојим предавањима тај хришћански поглед у његовим делима. Дубоко се кајем и молим опроштај од великог писца и мојих ђака. „Il est bien difficile de juger soi-meme“ (St. Exupery) Тешко је судити самоме себи………