Патријрах Кирил тражи забрану абортуса

– Патријарх московски и целе Русије Кирил потписао је писмо у којем позива на потпуну забрану абортуса на територији Русије, саопштио је представник за медије поглавара Руске православне цркве Александар Волков.

 

Иницијатива, која је усаглашена са Комисијом за питање породице, заштите материнства и детињства Руске птравославне цркве, позива, између осталог, да се свако зачето дете прогласи људским бићем и да му се да законско право на живот, здравље и благостање.

У документу се предлаже забрана хируршког и медикаментног прекида трудноће, средстава против контрацепције и помоћних репродуктивних технологија, који су саставни део, како се наводи, понижења људског достојанства и убиства деце која се налазе у почетној фази ембрионалног развоја.

Како преноси Спутник, аутори иницијативе предлажу да се трудницама и породицама са децом пружа материјална помоћ из федералног буџета у висини минималне плате.

Потписе за усвајање иницијативе прикупљају Руски друштвени покрет „За живот” и покрет „Православни добровољци”.

Након потписивања писма, патријарх Кирил је захвалио учесницима акције на раду и благословио их, навео је Волков – преноси Фонет.

 

Извор: http://www.politika.rs/scc/clanak/364470/Patrijrah-Kiril-trazi-zabranu-abortusa

10 Comments

 1. Zabranom abortusa bi se samo postiglo to da zene pocnu iste izvrsavati kod privatnika, krijuci. Time drzava gubi uvid u stvarno stanje i oneomogucava sebi da sprovodi racionalnu politiku obrazovanja mladih da ne dolaze u situaciju nezeljene trudnoce. Abortus nije opravdan, ali i njegova zabrana je pucanj u prazno.

 2. Bojim se da je vaše mišljenje baš sebično. Imaju prava biti rođeni i oni koji će svojim životom biti mnogo svetiji od nas “svetih”. Blagoslov je Božiji na svakom od nas! Gospod nas sasvim dovoljno voli))

 3. Патријарх Кирил “језуитски лукав”…..од срца сам се насмејао…..

  • Naravno, tako. I ne zelim time da vredjam licnost i poziciju ruskog patrijarha vec da ukazem na to da briga oko radjanja dece u ovo nase vreme odstupa od strazenja nad sobom i bdenija neprestanog u duhu svetom cekajuci slavni drugi dolazak Zenika Hrista. Mi dusama svojim treba da postanemo neveste Hristove i u duhu sinovi i braca Hrista….Probajte ovo: “Um svoj i duh svoj daj Bogu Ocu Nebeskom, Dusu svoju predaj Hristu Spasitelju i telo svoje daj Duhu Svetom ” inece vas zanimati radjanje dece…A dusa nasa u braku sa Hristom vec ovde na Zemlji radjace ce mnogu decu koju ce nam Hristos dati a to su vrline…da dobrodetelji su deca iz braka sa Hristom…..a ne jezuiti po ruskoj zemlji…i NIJE ZA SMEJANJE!!!!

 4. Da, hriscanski i pobozno je iznad svega da se zivi posteno i da bez greha u braku radjaju decu. Ipak, ne zaboravite na upozorenje iz Svetog otkrovenja Svetog Pisma:” I zenice se i udavace se, i kupovace i prodavati, i nece videti da je dosao kraj!” Pravoslavci bi trebali da se “istrgnu” iz sveta i da docekaju Hrista u drugom dolasku kao sveti, tj. “sa andjelima pojuci Alilija…” ne misleci o svetskom, kao sto cine oni koji su u braku…..Patrijarh Kiril je jezuitski lukav……

 5. Храбро!Било је крајње време.

 6. Ovo je i jedan od načina da se svijet upozori na Božiju zapovijest ” ne ubij” kao i na sve posljedice koje proizilaze iz tog teškog oblika grijehovnog ponašanja.Zakonske zabrane ovih ili onih grijehovnih ponašanja nisu same po sebi dovoljne da se ta pojava stavi bar pod kontrolu.Uloga Crkve u tom pravcu je od presudnog značaja,a ona ima prilične mehanizme da se aktivnije,nego što je to bilo do sada,posveti tom problemu…..

 7. Svaka cast

 8. Бранислав

  на реду је Путин…даће Бог…