6 Comments

 1. Ljubiša Kostić

  Шта има Вартоломеј заједничко са Православном Црквом, која мора бити једнака са Исусовом Црквом?
  Вартоломеј је отпао од Бога и Православља. Једино пред народом и униформом се показује као Православни Патријарх. Спољашњи изглед не значи ништа пред Богом. Бог познаје срце човечије. Можемо и ми сами видети, по делима Вартоломеја коме припада. Ја не знам зашто му се даје превелика вредност од стране Православних, када виде , да он нема ништа заједничко са Православљем?
  Вартоломеј је јеретик, као и сви јеретици, којих је сотона преузео, као своје изасланике, пуних лицемерја, која се делима откривају.
  То је оно што нам је казао Исус Христос: по делима ћете их познати, јер се по плоду и дрво познаје. Зло дрво може бити веома лепо, по спољашњем изгледу, али плодови су му отровни.
  Вартоломеј је за сваку осуду. Он се пред светом појављује, као Православни Патријарх, а са својим делима бланира Православну Цркву. То је вук у овчијој кожи, који растура Православну веру и гони вернике, који желе спасење својих душа, да одлазе сотони, код јеретика и секташа.
  ШТЕТА, ШТО НАМ ЈЕ ПРАВОСЛАВЉЕ, ЗАРОБЉЕНО ОД ВУКОВА У ЈАГЊЕЋОЈ КОЖИ, ПА НАМ БРУКАЈУ ПРАВОСЛАВЉЕ И ВОДЕ ГА КА УНИШТЕЊУ. НИЈЕ НАШЕ ДА СЕ МНОГО СЕКИРАМО, ЈЕР ЈЕ СВЕ ТО ПО ДОПУШТЕЊУ БОЖИЈЕМ, А БОГ ЋЕ СВОЈИМ ВЕРНИЦИМА ДАТИ МОГУЋНОСТ СПАСЕЊА. У ОТКРИВЕЊУ НАМ СЕ ЛЕПО КАЖЕ, ДА ВРАТА ПАКЛА НЕЋЕ УНИШТИТИ ЦРКВУ ИСУСОВУ.
  Љубиша.

 2. Zašto novi episkop dalmatinski Nikodim (Košević) doktorira na jezuitskom univerzitetu Gregorijana u Rimu ?

  • Zeljko Pantic

   Dragi brate Homo politicus,dali je to tacno.Zar ce one koji su vekovima bili protiv svete pravoslavne vere,na noge im ici neko ko se priprema da bude neko od pastira slovesnog stada Hristovog.

 3. Prestanite pricat o rimokatolicima.koga to zanima.

 4. Брате radojcicz, какво црно признање одајеш свејеретику? Што је толике милионе људи широм света упропастио и лишио спасења за шаку сребрњака? Што им се народ претвара у зомбије наркомане и зомбије алкохоличаре?

  Још је Свети Сава, пре ОСАМ СТОТИНА ГОДИНА донео правило да се свештеник који оде у римокатолички храм – РАШЧИНИ. А наш Патријарх га моли за ”Комисију” за питања вере?

  Страшне се ствари дешавају.

  Помолимо се Милом Господу Исусу Христу да нас спасе од свакога зла, јеретика и пошасти.
  Њему Слава и Хвала вавек.

 5. У Кини постоје две католичке цркве: призната и непризната од стране државе. Пре недељу дана, постављени су нови црквени великодостојници за ,,признату католичку цркву,, и то искључиво они које је одабрала и проверила Комунистичка партија Кине ! Папа Фрања лично је дао благослов изабранима , иако је доста критикован због тога. Нисам католик , али одајем му признање на мудром потезу у ,,тешким условима,, ради очувања јединства и ширења вере. Пример како се ради би могао бити поучан за господина у Цариграду.