НАСЛОВНА » БИБЛИОТЕКА, ВИДЕО, Савремени изазови и искушења » Патријарх Вартоломеј, Украјина и аутокефалија

5 коментар(а)

 1. У Кини постоје две католичке цркве: призната и непризната од стране државе. Пре недељу дана, постављени су нови црквени великодостојници за ,,признату католичку цркву,, и то искључиво они које је одабрала и проверила Комунистичка партија Кине ! Папа Фрања лично је дао благослов изабранима , иако је доста критикован због тога. Нисам католик , али одајем му признање на мудром потезу у ,,тешким условима,, ради очувања јединства и ширења вере. Пример како се ради би могао бити поучан за господина у Цариграду.

 2. Брате radojcicz, какво црно признање одајеш свејеретику? Што је толике милионе људи широм света упропастио и лишио спасења за шаку сребрњака? Што им се народ претвара у зомбије наркомане и зомбије алкохоличаре?

  Још је Свети Сава, пре ОСАМ СТОТИНА ГОДИНА донео правило да се свештеник који оде у римокатолички храм – РАШЧИНИ. А наш Патријарх га моли за “Комисију“ за питања вере?

  Страшне се ствари дешавају.

  Помолимо се Милом Господу Исусу Христу да нас спасе од свакога зла, јеретика и пошасти.
  Њему Слава и Хвала вавек.

 3. Prestanite pricat o rimokatolicima.koga to zanima.

 4. Zašto novi episkop dalmatinski Nikodim (Košević) doktorira na jezuitskom univerzitetu Gregorijana u Rimu ?

 5. Ljubiša Kostić

  Шта има Вартоломеј заједничко са Православном Црквом, која мора бити једнака са Исусовом Црквом?
  Вартоломеј је отпао од Бога и Православља. Једино пред народом и униформом се показује као Православни Патријарх. Спољашњи изглед не значи ништа пред Богом. Бог познаје срце човечије. Можемо и ми сами видети, по делима Вартоломеја коме припада. Ја не знам зашто му се даје превелика вредност од стране Православних, када виде , да он нема ништа заједничко са Православљем?
  Вартоломеј је јеретик, као и сви јеретици, којих је сотона преузео, као своје изасланике, пуних лицемерја, која се делима откривају.
  То је оно што нам је казао Исус Христос: по делима ћете их познати, јер се по плоду и дрво познаје. Зло дрво може бити веома лепо, по спољашњем изгледу, али плодови су му отровни.
  Вартоломеј је за сваку осуду. Он се пред светом појављује, као Православни Патријарх, а са својим делима бланира Православну Цркву. То је вук у овчијој кожи, који растура Православну веру и гони вернике, који желе спасење својих душа, да одлазе сотони, код јеретика и секташа.
  ШТЕТА, ШТО НАМ ЈЕ ПРАВОСЛАВЉЕ, ЗАРОБЉЕНО ОД ВУКОВА У ЈАГЊЕЋОЈ КОЖИ, ПА НАМ БРУКАЈУ ПРАВОСЛАВЉЕ И ВОДЕ ГА КА УНИШТЕЊУ. НИЈЕ НАШЕ ДА СЕ МНОГО СЕКИРАМО, ЈЕР ЈЕ СВЕ ТО ПО ДОПУШТЕЊУ БОЖИЈЕМ, А БОГ ЋЕ СВОЈИМ ВЕРНИЦИМА ДАТИ МОГУЋНОСТ СПАСЕЊА. У ОТКРИВЕЊУ НАМ СЕ ЛЕПО КАЖЕ, ДА ВРАТА ПАКЛА НЕЋЕ УНИШТИТИ ЦРКВУ ИСУСОВУ.
  Љубиша.

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *