policija u Crnoj Gori 2019 zakon o slobodi veroispovesti

ОПСАДНО СТАЊЕ У ПОДГОРИЦИ: Полиција град држи под блокадом, протести …

26.12.2019

Булевари и улице у ужем центру Подгодице затврорени су данас за возила, али и пешаке, како би била спречена непријављена окупљања испред Скупштине, где би данас требало да буде гласање о Закону о слободи вероисповести.

Булевар Светог Петра Цетињског, од улице Јована Томашевића до улице Марка Миљанова, Булевар Станка Драгојевића, од Болешке улице до улице Ивана Црнојевића, Улица Слободе од хотела Хилтон до Трга Независности, Улица Краља Николе, од хотела Хилтон до хотела Никић и Карађорђева улица затворени су за возила и пешаке од 7.30 па до „процене руководилаца обезбеђења“.

policijska-blokada-niksic

– Затварањем наведених улица и саобраћајница полиција је спречила непријављена окупљања испред Скупштине и других обавезно штићених објеката – наводи полиција у саопштењу.

Додаје се и да ће се према свим појединцима коју су путем медија позивали грађане на окупљања противно Закону о јавним окупљањима и јавним приредбама предузети мере.

Посланички клуб Демократског фронта упутио је путем Фејсбука позив верницима СПЦ да се данас у 11.00 сати окупе у знак протеста испред Скупштине Црне Горе на којој је планирана расправа и изгласавање Закона о слободи вероисповести.

Управа полиције Црне Горе синоћ је саопштила да није поднета пријава за одржавање јавног окупљања у Подгорици и да ће организатори сносити законом предвиђене последице.

Извор Србин Инфо

Comments are closed.