О. Гојко Перовић: Слободно нека изведу војнике на улицу, они ће бити наши најбољи шетачи

“Наш правни тим успио је министрима и премијеру Душку Марковићу потпуно да разобличи сваку спорну тачку, које су дискриминаторске и антиуставне, а њих није мало! Чак и они који су имали задатак да нас поремете послије петочасовне правне битке остали су без аргумената. Онда вам је све јасно”, закључио је Перовић

Од 

 

Не плашимо се ни да војску изведу на улице. Извели су пола Црне Горе на улице, и војници ће бити наши најбољи шетачи, поручио је актуелној власти Црне Горе Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, гостујући у емириси Печат ТВ РТРС.

“Значајна нам је подршка која долази из Србије и Републике Српске. Наравно, није пожељна у неком заштитничком смислу, јер такви тонови нам не помажу због власти која једва чека такве моменте. Власт у Црној Гори не жели да именује литије правим именом, а то је скуп грађана Црне Горе који су незадовољни донесеним законом. Баш зато смо у незгодоној позицији да свака прејака подршка из Србије и Републике Српске, Ђукановићевој власти добро дође за замјену теза”, наглашава Перовић.

У посљедње вријеме из Пореске Управе Црне Горе спомињу се баснословни наводни дугови СПЦ према држави, што ректор Цетињске богословије деманатује.

“СПЦ и њене јединице ни мање нити више него друга правна лица у Црној Гори дугују или не дугују држави. Веома некоректно је од власти извлачити у овом трентку тако нешто. Знам да је износ који се помиње у јавности небулозан. Пореска управа Црне Горе треба да буде у служби свих њених грађана, а не дневне политике!“, истакао је Перовић.

Званична власт Црне Горе упорно покушава смањити број вјерника на литија и молебанима, а Ђукановић истиче да је половина оних који су тамо, дјеца.

“У данашњем свијету технологије, дронова, мобилних телефина, веома је лако избројати људе, а они то неће! Ево вам примјера. Највећи политички скупови у Црној Гори привлачили су између 10.000 и 20.000 грађана, док данас у Подгорици имате на најмање посјећеној литији 35.000 становника. Ако томе додате литије у Бару, Никшићу, Будвим Бијелом Пољу, Колашину, Мојковцу…долазите до нареалних бројки за Црну Гору”, поручио је Перовић.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић често истиче да Црна Гора није српска држава, а Перовић има јасан одговор за њега:

“Ко њега пита је ли Црна Гора српска! На посљедњем попису имате трећину грађана који су се изјаснила да су Срби, половину која пише српским језиком, и још половину која његује на неки начин и чува везу са српским идентитетом. Он као предсједник требало би у најмању руку да ћути о томе”, јасан је ректор Цетињске богословије.

Перовић је био и актер састанка са Владом Црне Горе, са којег је дошло штуро саопштење у којем је свака страна задржала своје почетне позиције.

“Наш правни тим успио је министрима и премијеру Душку Марковићу потпуно да разобличи сваку спорну тачку, које су дискриминаторске и антиуставне, а њих није мало! Чак и они који су имали задатак да нас поремете послије петочасовне правне битке остали су без аргумената. Онда вам је све јасно”, закључио је Перовић.

Извор: IN4S

 

Comments are closed.