Нови светски поредак

Питање:
ПОМАЖЕ БОГ! Мишљења сам да запад жели да уништи Православље, а пошто им је Русија мало велики залогај ударли су на Србију. Какво је мишљење цркве о том тзв. новом светском поретку? Са вером у Христа надам се да ће Србија превазићи овај таман облак који се надвио над њом. Унапред захвалан!
Далибор


Одговор:
Бог помого! Србија може да превазиђе овај «таман облак» само искреним враћањем Православљу, стим што ће да престане да га третира као неки део њеног историјског фолклора и културе. Србија мора да обнови своју древну немањићку црквеност и благочешће, ако мисли да се препознаје као нација у Цркви. Без те црквености данашње схватање «спрства» јесте једна од многих јереси која запљускује Цркву у Србији. Ударање на Србију само зато што је она тако црквена и православна не одговара истини. Вероватно постоје други интереси, а лично мислим да је у питању позната наша тврдоглавост и пркос изражен према великим силама. Можда и нека природна богаства, а највише геополитичка територија.Немојмо да се замајавамо да смо ми нека духовна препрека овом Глобализму. Географска и политичка да, а никако духовна. Процентуалност црквености у нашем народу једва прелази неколико процената једноцифреног броја. Ми смо изразито духовно пасивна нација која воли да ствара славопојке сама о себи. И сујеверна, чак и кроз неко приватно схватање православља. Готови смо да умремо за Правосалавље а да га у исто време уопште не познајемо, и у нашем животу држимо га као неки резервни точак. Дакле, видимо га у историјским приликама само када нам затреба.
Наша породица је више уништена него на Западау, и социјални проблеми су огромнији, да наша Црква ни Држава немају програм, и а можда и жељу да се почну суочавања са питањем моралног опстанка нације. Црква у овом случају може много да помогне држави, али личном ислим да сада тренутно није способна, јер се бавим својим унутрашњим социјалним питањима свог клира. Нема она времена за нешто више док јој «»систем» за стварање нормалне егзистенције њеног клира и оних који зависе од њга узима највише времена. Држава би то морала да зна и створи неке финансијске услове да би пастирство дало свој огроман утицај у националном препороћају.
Дакле, зашто би ми стајали на путу Западној цивилазиција када смо на моралном ступњу, и црквеношћу (речено статистички) , на далеко нижем ступњу. Чега они имају да се боје, када ћемо због српског егоизма и физички да нестанемо. Наша породица је уништена. А она је основ за правилно схватање Цркве и државе, и грађење овоземањске будућности..
Што се тиче Русије она јесте за њих проблем. Њено брзо враћање богатим православним коренима, што ствара опасност за отпадничку философиу живота коју Нови светски поредак нуди. Наравно, ту је и руско оружије које све више постаје «православно». «Империјско». Е то неодговара замишљеном «новом светском поретку». Русија чак нападно форсира Павославље у све државне институције, и даје Цркви огромну улогу. Неавно је први Вицепремијер изјавио да је будућност Русије само у обновљеном моралу свих категорија, који једино може да се добије у Цркви. А он је још и један од кандидата за будућег преседника. Русија је тврд орах за све идејне вратоломине смо док се држи њеног Православља и благочестивог живота.
Поздрав
оЉубо

Comments are closed.