НАСЛОВНА » Друштво, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Новак Ђоковић заменио крст за аметист?

Новак Ђоковић заменио крст за аметист?

Новак Ђоковић последњих недеља око врата више не носи хиландарски дрвени крст. Сада је његова амајлија камен аметист.

7920354458048e254a3e2543911941_v4_bigОни који верују у кристалотерапију и фенг шуи, аметист сматрају каменом који доводи тело у ум у равнотежу и одагнава нестрпљење.

Аметист се сматра корисним у случају да неко има проблема са законом или новцем, али сигурно није најпознатији камен који представља просперитет.

У менталном и спиритуалном пољу, аметист се, тврде они који верују у снагу кристала, понаша као универзални камен који појачава спиритуалност, интуицију и моћи предвиђања свих врста. То чини тако што јача повезаност земаљске равни и других светова. Аметист се сматра и добрим каменом за медитацију и луцидно сањање, а отвара способности човека за телепатију, повратак у прошле животе и комуникацију с анђелима.

Емоционално, аметист се користи у случају великих губитака и душевне патње захваљујући благо седативној енергији која подстиче мир и задовољство. Чини човека флексибилним, сигурним и с обе ноге на земљи.

У древној медицини, кориштен је за спречавање одавања пороцима, против опијености и компулсивних понашања свих врста.

Зашто га Новак носи, нико не зна.

Он је почетком године испричао за „Новости“ да око врата носи крстиће које сам купује.

„Узмем их сам, с времена на време, када осетим и проценим да је тренутак да, можда, променим крстић. Пет година сам носио крст са Хиландара. Посетио сам Свету Гору 2009. године и било је то јединствено искуство. Једва чекам да се вратим. Искористићу прилику када будем имао неколико слободних дана да поново одем“, рекао је славни тенисер.

 

Извор: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=10&dd=17&nav_id=1188782

Save

Save

2 коментар(а)

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *