Новак Ђоковић заменио крст за аметист?

Новак Ђоковић последњих недеља око врата више не носи хиландарски дрвени крст. Сада је његова амајлија камен аметист.

7920354458048e254a3e2543911941_v4_bigОни који верују у кристалотерапију и фенг шуи, аметист сматрају каменом који доводи тело у ум у равнотежу и одагнава нестрпљење.

Аметист се сматра корисним у случају да неко има проблема са законом или новцем, али сигурно није најпознатији камен који представља просперитет.

У менталном и спиритуалном пољу, аметист се, тврде они који верују у снагу кристала, понаша као универзални камен који појачава спиритуалност, интуицију и моћи предвиђања свих врста. То чини тако што јача повезаност земаљске равни и других светова. Аметист се сматра и добрим каменом за медитацију и луцидно сањање, а отвара способности човека за телепатију, повратак у прошле животе и комуникацију с анђелима.

Емоционално, аметист се користи у случају великих губитака и душевне патње захваљујући благо седативној енергији која подстиче мир и задовољство. Чини човека флексибилним, сигурним и с обе ноге на земљи.

У древној медицини, кориштен је за спречавање одавања пороцима, против опијености и компулсивних понашања свих врста.

Зашто га Новак носи, нико не зна.

Он је почетком године испричао за “Новости” да око врата носи крстиће које сам купује.

“Узмем их сам, с времена на време, када осетим и проценим да је тренутак да, можда, променим крстић. Пет година сам носио крст са Хиландара. Посетио сам Свету Гору 2009. године и било је то јединствено искуство. Једва чекам да се вратим. Искористићу прилику када будем имао неколико слободних дана да поново одем”, рекао је славни тенисер.

 

Извор: http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2016&mm=10&dd=17&nav_id=1188782

Save

Save

2 Comments

  1. Не могу га осуђивати, јер и ја стално падам. Само могу да се молим Богу и за њега и за мене грешног.