NASLOVNA » Brak, deca, porodični odnosi, PITANJE PASTIRU » Nedoumica oko stupanja u vezu

Nedoumica oko stupanja u vezu

Pitanje:
Pomaže Bog! Oče imam jednu nedoumicu.
Sedela sam jednog popodneva sa sestrom i zetom u kafiću, kada je došao zetov prijatelj, koga sam tad prvi put videla. On ima 30 godina.Osećala sam neku prijatnost u njegovom društvu, i neku toplinu, nešto tako do sada nisam osećala. Mislim da mi se on sviđa ne tako fizički (što mi nije uopšte najbitnije) nego psihički. I kada sam čula da je pobožan, da odlazi u Crkvu, na Liturgije i da se trudi da živi hrišćanski i to mi se dopalo, pošto iskerno želim da imam takvu srodnu dušu pored sebe i ja se trudim da tako živim.Viđali smo se još par puta svi zajedno, spontano. Kada me je zet neposredno spomenuo kada su bili sami on se nasmejao i pocrveneo. Kada ga je zet pitao kroz šalu kada će se ženiti, on je rekao: „Za kog da se ženim, vidiš da je današnjim devojkama bitno samo materijalno“. Dosta je upravu, ali ja nisam takva. Kada se vidimo odaje mi utisak da nije ravnodušan prema meni, a sa druge strane on to ničim konkretnim ne pokazuje. Ali svaki put kada se vidimo (na utakmicama mog malog sestrića) ja osetim neko uzbuđenje (srce mi zaigra) .
Oprostite mi oče, što sam bila opširna, samo sam htela što jasnije da vam predočim nedoumicu.Želela bih da čujem Vaše mišljenje? Hvala vam unapred, jer sam sigurna da ćete mi pomoći. Svako dobro od Boga vam želim!
N.N


Odgovor:
Bog ti pomogo sestro, „Delikatnu“ situaciju u kojoj se nalaziš znaj da možeš samo ti da rešiš. Nema ovde mnogo mudrosti, jer ako ti taj čovek odgovara po svim ovim vrlinama koje si navela, a naravno i ti živiš tako, na tebi ostaje da malo i ti pokažeš interesovanje za njega. Kasnije će sve doći na svoje. Uzajamno pokazivanje želje da vas dvoje budete zajedno, uz vašu obostranu iskrenost sigurna budi da će Gospod učiniti da tako i ostane. Neka ti Gospod podari snage, da i ti pokažeš želju, a srce će onda uraditi svoje. o. Dragan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *