Наркоман

Питање:
Помаже Бог Имам велику дилему. Питам се дали ће ми Бог опростити и да ли се Он љути на мене? Зашто? Зато што сам наркоман, али наркоман који је социјализован и који има свој посао, фирму, који има пријатеље који нису из тог миљеа, који жели да заснује породицу и да се радује својој деци и наркоман који уместо дроге сваки дан ево већ 10-11 год. узима лек метадон који је такође јак, најјачи наркотик. Питам се да ли Бог разуме да ја се те пошасти не могу решити? Да ли ће ми опростити моју слабост? Помислим некад па и други људи пију лекове за своје бољке, зар смо само ми, , кужни, , и зар смо само ми (наркомани) грешни јер прљамо храм Божији, тело наше? Хвала.
Бранислав


Одговор:
Драги Браниславе, Треба се стално трудити. Ништа није “завршена прича” и затворена књига, а најмање човек. Ако неко мисли да је “нормалан”, нека само себе упореди са Христом, апостолима, светитељима, праведницима, и уопште, правим хришћанима, па ће видети колико је далеко од нормалнога.
Ми знамо да Господ воли свако своје дете. А ни један родитељ не воли када му се дете улењи, кад се зачаури, и уопште, када покушава да ради мање или више него што може. И ти, као и сви ми, имаш неку своју меру, шта можеш а шта не. Уз помоћ Божију, ми смо сви позвани да ту меру превазиђемо и да узрастамо по мери раста висине Христове. Зато, немој стајати и анализирати себе и друге јер имаш доста посла. Немој сумњати, јер сам себи одузимаш снагу. Не осврћи се за другима да се неби саплео. Не кукај над собом да се неби обогаљио. Прихвати руку Божију и напредуј полако.
Поздравља те, о. Срба
Бог ти помого, У велико си се зло увуко и како видим из твог писма да си свестан тога. На слична питања у нашој рубрици је било одговора па ти предлажем овај линк да прочиташ. http: //svetosavlje.org/pastir/index.php? qa=1366
Пре свега да би се отарсио тог зла мораш да сам пожелиш да хоћеш и много тога од тебе зависи. Ти се само задовољаваш и себе тешиш кад кажеш да и други узимају неке друге таблете? ? Шта други раде немаш права да гледаш јер прво требаш себи да будеш господар. Пробај од тебе све зависи да ли желиш нормалан живот или живот пун невоља и патњи. Свако ти добро желим и да победиш зло које те је снашло
о. Драган

Comments are closed.