NASLOVNA » Brak, deca, porodični odnosi, PITANJE PASTIRU » Muž potiče iz muslimanske porodice

Muž potiče iz muslimanske porodice

Pitanje:
Poštovanje! Mlada sam se udala, obadvoje smo dosta mladi, i nijesam puno znala o čovjeku za koga se udavam, a ni on o meni, ali se volimo. Saznala sam da on potiče iz muslimanske porodice, nedavno, a to ni on ne zna, i da je njegov otac imao muslimansko ime pa se prezvao – ni to čak ne zna. A ne znam kako to da mu kažem. Mi smo se vjenčali u crkvi i on se prije toga krstio, tako da me to ne sjekira puno. Ali on je dosta iskompleksiran, kao i sva familija. Ni sa kim se ne druze, čak ni sa najbližima ne pričaju. I misle da su najispravniji i najbolji. A ja sam veoma vezana za svoju familiju, i širu i užu, tako da i tu dolazimo u sukob (ima nas puno djece) . Hvala unaprijed!
N.N


Odgovor:
Draga N.N, Meni nikada nije bilo jasno kada mi tako kažu: volimo se ali sasvim ne poznajemo, a kada se zaista upoznaju onda muka živa i problemi? Čini mi se da se u ovakvim slučajevima “volimo” samo vezom strasti a ne i vrednostima čoveka, koje mogu da se jedino otkrivaju kroz jedan drugi način ljubavi i upoznavanja.
Meni je malo čudno da ste vi našli način da saznate njegovu porodičnu istoriju a da za nju on to još uvek ne zna? Ako je on iskompleksiran onda zašto ste vi, jer izgleda da ste vi u velikoj muci pa ne možete da izdržite a da mu ne kažete? Ko ovde strada od komleksa? Pa vi ćete tako njemu naneti još veći kompleks, a sama ta vaša želja govori da ni vi niste oslobođeni istog. Ako je on kršten i venčan u Crkvi sva briga prestaje, a ponajviše vaša. Zato nemojte da mu ništa govorite i pustite Božijoj volji da sazna ili ne sazna. On je hrišćanin isto kao i mi, i Crkva ne zna za podele takve vrste. “Jer se jednim duhom svi mi krstismo u jedno telo, bili Judejci, ili Jelini, ili robovi, ili slobodni; i svi smo mi jednim duhom napojeni” (1 Korinć. 12, 13) .
Ovaj citat treba da vas a i svakog drugog, da oslobodi kompleksa one prošlosti šta smo mi bili do našeg “prosvećenja” (krštenja) , ili pak one do našeg pokajanja i povratka u svetu Zajednicu – Crkvu.
Pozdrav
oLjuba

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *