NASLOVNA » MOLITVE, MOLITVE U OČAJANJU I POTIŠTENOSTI » Molitva u velikim stradanjima i mukama

Molitva u velikim stradanjima i mukama

Pravedni, dugotrepeljivi i mnogomilostivi Bože, Ti si iz ljubavi dopustio ova moja stradanja. Ti nas ranjavaš, ali i lečiš rane, Ti nas obaraš i Ti nas podižeš; Ti kažnjavaš svoja čeda, ali ih smrti ne predaješ. Oče nebesni, kao primer trpljenja dao si nam Sina Tvoga ljubljenoga, da svi sledimo Njegov primer.

Ukrepi me da idem za Njim, po ovome putu tuge i da uziđem u Carstvo nebesno. He dopusti da iskušenja istrgnu reč Tvoju iz moga srca, da oslabe moju veru i da utuše moju molitvu, da izazovu netrpeljivost i da me navedu na roptanje i negodovanje protiv Tebe. Nemoj me opteretiti sa prevelikim staradanjima. Opomeni se da sam prah i pepeo. Ukrepi moje raslabljene ruke, i osnaži moja uzdrhtala kolena. Tvoja volja je da stradam i da budem ožalošćen, ali Ti mi daruj trpljenje i ukrepi me da pobedim zlo. Pretvori moju tugu u radost, moja stradanja ovenčaj čašću, a moje poniženje sa slavom; Jer Ti si jedini istinito ukrepljenje i sila raslabljenih, Ti si pristanište vitlanih burom, i Tebi slavu uznosim kroza sve vekove. Amin.

5 komentar(a)

 1. Ovako place srce moje, utesi ga, Gospode! Samo je uteha tvoja život moj. Prosvetli tamu duše moje, Spasitelju milosrdni. Bolujem, isceli me!

 2. Gospode hvala sto pazis na nas. Oprosti sto se plasim ,ali Gospode okruzena sam ljudima koji me ne ostavljaju na miru. Molim te odmakni od nas ljude koji nam zlo misle,ne daj da nam naude Gospode. Ucini da ova patnja prestane. Molim te,jer evo 15 godina kako zivimo u konstantnom strahu i neizvjesnosti. Gospode zastiti nas svojom ljibavlju i dobrotom,osnazi nas ,cuvaj nas.
  Sacuvaj Gospode sve dobre ljude. Slava ti i hvala!

  • Zeljko Pantic

   Presveti Boze,Gospode Isuse Hriste,Sine Boziji,sacuvaj nas od svakoga zla,vidljivih i nevidljivih neprijatelja ,koji kao vuci u ovcijoj kozi idu na nas.Moli ti se sluga Boziji Zeljko.

 3. Neko tamo daleko

  Gospode koliko jos stradanja? Ne mogu vise, zaista ne mogu… Ne mogu vise, ne mogu, ne mogu… sa svih strana neprijatelji, u tudjini bez ikog svoga, zena otela decu i otisla… bez posla, bez stana… Decenije rada i skolovanja i – nista. Bas nista. Ovo nisu cista posla, ovo je neko tesko demonsko tkanje. Pa pomozi dragi Boze, jos je sveca upaljena, jos nije sve sagorelo ali jos jako malo ulja ostalo… jako malo. Sve iscedilo iz sebe i nema nista vise… evo i ocaj danas dodje a dugo ga nije bilo. Dogorelo do same ivice. Eto ja rekoh Gospode a Tvoje je da me ubijes ili brzo pomognes, trece nema, trece je sve pakao surovi, u kome godine i decenije prodjose. Ne mogu vise… iskreno, istinito… bez prenemaganja.

 4. Gospode Bože pošalji ljubav i poštovanje u moj dom i itbavi nas od neprijatelja! Smiluj se gospode mojoj duši i pokaži put ljubavi i postovanja clanovima moje porodice! Bože uslisi moje molitve! Amin!

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *