Мој супруг је овисник о хероину

Питање:
Имам двадесет пет година у браку сам већ четири године, двоје деце и гомилу невоља. Мој супруг је овисник о хероину, правио је неколико пауза али скоро је се поново вратио томе.Поред тога има проблема са коцком, односом са родитељима. Самном нема никакав контакт (мислим на телесни) већ дуже време, према деци се понаша каода непостоје (не брине о храни, кући) Његови родитељи су раѕведени и незаинтересовани да му помогну праве се као да се ништа недешава. Моји пак родитељи ме саветују да се разведемо. Укратко неѕнам шта да радим деца већ осећају стање које постоји иѕмеђу нас често сам ѕабринута, уплашена што се одражава на љих саме.
Н.Н


Одговор:
Бог Вам помогао! Тешко је дати одговор на ово питање, а све због још теже ситуације у којој се налазите. Наркоманија је готово неизљечива болест, знам јер сам имао прилику да упознам велики број наркомана. Морате предузети све да
сачувате себе и своје здравље, највише због дјеце коју вам је Бог дао. Ако не постоји никаква шанса (а чим је хероин у питању вјерујем да је мала) да се ваш супруг промијени савјетујем Вам да поступите онако како мислите да је најбоље за Вас и дјецу. Тешко ми је о овоме писати и посавјетовати Вас, јер би се о свему требало детаљно разговарати, па Вам стога препоручујем да разговарате са неком свештеником из Ваше близине и да му свој проблем потанко изложите.
Молите се Богу да Вам да духовне и физичке снаге да издржите колико је потребно и да Вам помогне да донесете исправну одлуку о рјешењу тако тешког проблема.
срдачно о Страхиња

Comments are closed.