Митрополит Амфилохије: Бавићу се политиком све док издајници буду на челу Црне Горе

Током васкршње литургије у Зеленици, крај Херцег Новог, Амфилохије је казао да због образа не може да ћути.

“Нека они почну да се баве политиком, нека не буду издајници својих предака и Светог Петра Цетињског, издајници мученичких костију посејаних не само по Црној Гори, него и по Косову и Метохији, и онда ћу ноге да им љубим”, поручио је митрополит.

Он је политичаре позвао да се крсте, па када то ураде знаће како треба да се баве политиком, а објаснио је и када ће он престати да се бави политиком.

“Нека ови наши главари почну да се баве својим послом, Црном Гором, њеном душом и њеним образом, нека се не продају за јефтине паре, као што су кренули да раде, и онда ће Амфилохије, наследник Светог Петра, ућутати и ниједне неће проговорити”, нагласио је Амфилохије, преноси Телевизија Црне Горе.

Он је казао да је на муци и да би му било лако да није на трону Светог Петра.

“Тада бих причао да им угодим и они би ме у злато оковали”, казао је Амфилохије.

 

Извор: http://www.nspm.rs/hronika/mitropolit-amfilohije-bavicu-se-politikom-sve-dok-izdajnici-budu-na-celu-crne-gore.html

2 Comments

  1. Предраг

    Издајник је онај који ради за интересе стране државе. Рецимо Русије. МитрополитАмфилохихје управо то ради. Значи да је он издајник.

  2. Oprostite ali mi kao Crkva moramo izvaditi brvno iz oka i boriti se (svaki od nas a na prvom mjestu svestenici)za sabornu molitvu,Liturgiju poboznu,obracanje Onome koji nam moze i zeli pomoci,pa da pomognemo i vladarima i cijelom svijetu.Prastajte i usresredimo se svi na samoukoravanje.