NASLOVNA » Društvo, Inoslavni, SPC, TRAGOVI U VREMENU » Matija Bećković o napadu Albanaca na mitropolita Amfilohija

Matija Bećković o napadu Albanaca na mitropolita Amfilohija

Pokušaj grupe Albanaca da spreči mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja na veliki praznik juče u Ulcinju, ekskluzivno za Sputnjik je komentarisao akademik Matija Bećković.

„Kad je mitropolit Amfilohije hirotonisan na Cetinju, ja sam mu čestitao i rekao da ako želi da bude svetac, nigde neće naći bolje uslove, ni pogodnije mesto. Ono što se njemu dešava, ne dešava se nijednom jerarhu nijedne crkve na svetu“, rekao nam je Bećković.

On dodaje da je progon mitropolita Amfilohija Radovića na delu od kada je došao na čelo Srpske Pravoslavne Crkve, da je progon dobio svoju kulminaciju koja takođe traje.

Grupa od dvadesetak Albanaca predvođena Hadžijem Sulejmanijem, odbornikom Demokratske partije, članice ulcinjske vladajuće koalicije, pokušala je da spreči mitropolita da sa sveštenstvom i vernicima služi Svetu liturgiju na temeljima Crkve Svetog Jovana Krstitelja. Policija je intervenisala kako bi mitropolit mogao da se probije do crkve i uđe u Hram, ali ne i da uđe na temelje Hrama gde je bilo predviđeno služenje.

Izvor: Sputnik

2 komentar(a)

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *