NASLOVNA » Duhovni život, snovi, borba sa iskušenjima, PITANJE PASTIRU » Iskušenja sa sektašima

Iskušenja sa sektašima

Pitanje:
Poštovani oci, Bog pomogao! Odrasla sam u pravoslavnoj veri, ali pre 3 meseca sam iz radoznalosti krenula na meditaciju. U samom startu mi se svidela ideja o kreativnijem životu. U meditaciji se radi njihovih 7 molitvi u kojima se obraća Bogu, pa sam verovala da je to u redu. Oni propagiraju učenje da je Bog jedan a da su samo različiti putevi kojima se do njega dolazi. S jedne strane navode citate iz biblije, a nigde nije bio istaknut krst kao simbol vere već znak njihove škole. Uče da se ne treba krstiti i ne spominju pokajanje. Otišla sam sa njima na sedmodnevni kamp gde je bilo dosta fizičkih aktivnosti u toku dana, malo sna, vegetarijanski način ishrane, višečasovna meditacija, crtanje njihovog simbola, „kreativnih crteža“. U meditaciji se koristi njihov simbol, kristali i sveća. Na samom kampu „učitelji“ su mi se javljali u snovima kao i posle puta. Popričala sam sa jednom devojkom koja je takođe bila na kampu, i potvrdila mi je da se i njoj to dešava. Počele smo da sumnjamo da se kroz meditaciju i molitve vrši manipulacija nad nama. Bilo mi je čudno i to što se moj tadašnji „učitelj“ javio u snu i mom momku koji je uvek bio protiv toga i koji nikad nije bio na meditaciji. U tom snu je moj „učitelj“ pokušavao da ga ubedi u neke stvari ali bezuspešno. Tamo više ne idem niti ću ponovo ići a sve stvari koje su se dešavale su me vratile pravoslavlju i još više pojačale veru u Hrista. Sada sam ubeđenja da oni vrše manipulaciju kroz meditaciju na molitve, moguće i neki vid crne magije. Plašim se da mi nešto ne urade jer sam im dala svoju sliku kao i datum, godinu i vreme rođenja, a i posedujem i neke njihove kristale (neke sam dobila od njih a neke sam kupila) . Sve ovo sam napisala najsažetije moguće, jer bih u svakom slučaju želela da lično porazgovaram sa nekim sveštenikom o svemu ovome. Ja sam iz Beograda. Hvala
N.N


Odgovor:
Bog Vam pomogao! Draga sestro. Potpuno mi je jasno ovo Vaše pisanije, ali mi nikako nije jasno kako ste kao hrišćanka uopšte otišli na tu stranu. No dobro, sada se treba truditi da se negativne stvari koje su Vam se dogodile budu pouka za budućnost, da se nikada ne udaljujete od Hrista i Spasonosnog krsta Njegovog.
Savjetujem Vam je da odete kod nekog sveštenika tu u Beogradu i da se lijepo ispovijedite i sve mu ispričate, kako bi Vas mogao posavjetovati.
Takođe vam savjetujem da sve fizičke stvari, koje ste kod tih sektaša dobili ili kupili, lijepo uništite.
U nadi da ćete me poslušati i uraditi kako sam Vam savjetovao
srdačno o Strahinja

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *