Интернет литије

Митрополит Амфилохије: Литије се настављају преко интернета, јер се Црна Гора суочава са вирусом опакијим од короне – то је закон о безакоњу

понедељак, 16. март 2020.
„То је вирус – закон о безакоњу“, рекао је он синоћ одговарајући уживо на питања преко Фејсбука и Инстаграма.

 

 

Из МЦП су саопштили да је синоћње гостовање Амфилохија један вид интернет литије „на којој ће се сабрати верници из разних крајева, али у истој љубави и вери као и сваког четвртка и недеље до сада“.

Амфилохије је на питање шта ако се експертски тимови Владе и МЦП не договоре у вези са Законом о слободи вероисповести, а литије се не одржавају и Влада искористи прилику да примени Закон, одговорио да се нада да нису толико безумни.

„Само неразумни људи који су подредили судбину Црне Горе својим личним интересима само они могу да наставе ово безакоње. Види се и код њих, код једног дела њих, после ових преговора, да то код њих исто сазрева, нажалост део њих још инсистира на Закону. Али овде се надамо да ће нам помоћи ови из Европе и Америке“, казао је Амфилохије преко радија Светигора.

Он је додао да МЦП не тражи да се цео закон повуче, већ одредбе које се односе на црквену имовину и на регистрацију верских заједница.

Амфилохије је, коментаришући оптужбе на његов рачун, упитао како он може бити против Црне Горе и Црногораца кад су сви његови преци уградили себе у Црну Гору.

Тврди и да приходи Митрополије, посебно из Острога, остају у Црној Гори и да Острог, „за којег кажу да има милионе, има своје завршне рачуне и сваки динар иде за потребе манастира или поклоника“.

„Све иде за народ и обнову светиња. Не иде у друге државе, већ се из других држава слива новац преко прилога“, истакао је Амфилохије.

Извор НСПМ

Comments are closed.