Grčki mitropolit: Mi sad islamizujemo svoju zemlju

Atina, 13. april 2016. g.

Servijski i Kozanski mitropolit Pavle, kojeg citira AgionOros.ru govorio je o temi migranata koji su preplavili Grčku.

278

“Veoma sam zabrinut. Zašto su Avganistanci, Pakistanci i Iranci rešili da imigriraju baš sad? Zašto? – rekao je vladika. – Sulejman Veličanstveni nije mogao da osvoji Beč, a sad, u mirno vreme, vidimo pokušaj osmanizacije Evrope.

Šta ćemo da radimo? Jer to se dešava u vreme kad se Grčka suočava s demografskom krizom. Siguran sam da će se se značajan deo migranata nastaniti u našoj zemlji za stalno.

Za šta su se borili naši preci 1821. godine? (vladika govori o narodnooslobodilačkom ustanku protiv Turaka, – prim. red.). Oni su poginuli za slobodu Grčke. A mi sad islamizujemo svoju zemlju.

Služio sam u SAD 1995. godine i čuo sam reči Henrija Kisindžera: «Moramo da disciplinujemo ovaj narod [Grke] da nam ne smeta na Mediteranu i na Srednjem istoku.» Sad se ovaj stav ostvaruje na naše oči.

Dok mi pružamo pomoć izbeglicama naša ekonomija propada. Oni su preplavili puteve i otežali saobraćaj. Priterani smo u ćošak umesto da dobijemo zahvalnost za to što smo s došljacima podelili poslednje parče hleba.“

Sa ruskog Marina Todić

Izvor: http://www.pravoslavie.ru/srpska/92455.htm

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *