Грађани одбранили крстионицу у Тивту, полиција се повукла

Код Манастира Михољска превлака јутрос се окупио велики број грађана како би сачували цркву Светог Петра Ловћенског Тајновидца, чије рушење је било најављено за 9 часова.

Грађани су прилаз манастиру забарикадирали својим аутомобилима, а на самом улазу стоји натпис „Строго забрањен улаз“.

У току је литургија, на којој је велики број вјерујућег народа, а присутни су ту провели читаву ноћ како би сачували манастир.

Грађани целу ноћ чували крстионицу
© SPUTNIK / НЕБОЈША ПОПОВИЋ

Кажу да су полицијске снаге долазиле са мора рано јутрос око 4.30 часова са угашеним светлима, покушавши да тајно и нечујно опколе крстионицу и да су се задржали до 7.30 како би извидели ситуацију, али да инцидената није било.

Извор: Спутник

4 Comments

  1. Srbi i svav posteni ii pravoslavni rod Bog blagoslovio i čuvao , svi za jednog a jedan za sve. Samo Srbe Sloga Spašava

  2. Вукашин

    Огромно поштовање за Србе из Црне Горе на јуначком отпору. Овакве ствари треба да нам служе за пример

  3. Бранислав

    Христос посреди нас и јест и будет !
    Помози Бог…први напад Милогорске обезбожене власти је одбијен..али опасност и даље стоји…потребна је свакодневна одбрана ове светиње…Пандорина кутија у Црној Гори је отворена и више нема назад…нека је Господ на помоћи православном Српском народу у Црној Гори…

  4. Честитке свима који одбранише манастир. И та држава (влада) хоће у Европу. Неко би требао да им каже, да одавно је комунизам пропао. Ово у Европи неће проћи! Још једном “БРАВО” покољењу достојном својих светих предака! На Многаја Љета!