НАСЛОВНА » Друштво, СПЦ, ТРАГОВИ У ВРЕМЕНУ » Грађани одбранили крстионицу у Тивту, полиција се повукла

Грађани одбранили крстионицу у Тивту, полиција се повукла

Код Манастира Михољска превлака јутрос се окупио велики број грађана како би сачували цркву Светог Петра Ловћенског Тајновидца, чије рушење је било најављено за 9 часова.

Грађани су прилаз манастиру забарикадирали својим аутомобилима, а на самом улазу стоји натпис „Строго забрањен улаз“.

У току је литургија, на којој је велики број вјерујућег народа, а присутни су ту провели читаву ноћ како би сачували манастир.

Грађани целу ноћ чували крстионицу
© SPUTNIK / НЕБОЈША ПОПОВИЋ

Кажу да су полицијске снаге долазиле са мора рано јутрос око 4.30 часова са угашеним светлима, покушавши да тајно и нечујно опколе крстионицу и да су се задржали до 7.30 како би извидели ситуацију, али да инцидената није било.

Извор: Спутник

4 коментар(а)

  1. Честитке свима који одбранише манастир. И та држава (влада) хоће у Европу. Неко би требао да им каже, да одавно је комунизам пропао. Ово у Европи неће проћи! Још једном „БРАВО“ покољењу достојном својих светих предака! На Многаја Љета!

  2. Бранислав

    Христос посреди нас и јест и будет !
    Помози Бог…први напад Милогорске обезбожене власти је одбијен..али опасност и даље стоји…потребна је свакодневна одбрана ове светиње…Пандорина кутија у Црној Гори је отворена и више нема назад…нека је Господ на помоћи православном Српском народу у Црној Гори…

  3. Вукашин

    Огромно поштовање за Србе из Црне Горе на јуначком отпору. Овакве ствари треба да нам служе за пример

  4. Srbi i svav posteni ii pravoslavni rod Bog blagoslovio i čuvao , svi za jednog a jedan za sve. Samo Srbe Sloga Spašava

Овде напишите коментар уколико желите

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *