Емисари председника Вучића поручили свештенству СПЦ на Косову и Метохији: “Ви сте несрећни чланови цркве”

На састанку са Српском листом у Косовској Митровици генерални секретар председника Србије Никола Селаковић и директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић су напали свештенство рашко-призренске епархије и епископа Теодосија, које су назвали “несрећним члановима СПЦ”.

Оваквом изјавом, ставили су Епископа Рашко-призренског и косовско-метохијског Теодосија и Митрополита црногорско-приморског Амфилохија у исти кош са Наташом Kандић, као да су епископи цркве заговорници независног Kосова само зато што су против поделе Kосова после кога долази признање независности Kосова.

Селаковић је оптужујући свештенство СПЦ на Kосову, рекао: “Позивају се на Бога и Јеванђеље а постидели би се пред Патријархом Чарнојевићем који је спасавао народ. Они заборављају на то.”

Видео: https://www.facebook.com/192988610739883/videos/1904178669620860/

Извор: Поуке.орг

7 Comments

 1. Dogodine na Kosovu i Metohiji.

 2. Догодине на Косову и Метохији.

 3. Јован Бјелотомић

  Стид ме је због неких лјуди који су ми предавали на правном факултету универзитета у Београду попут нашег декана Симе Аврамовића који велича житије и рад дотичног Николе Селаковића. Како сам завршавао факултет све сам више увиђао лицемерје појединих професора који се бусају патриотизмом а овамо раде све што им ова издајничка власт ради. Али, пошто Христос каже не требају здрави лекара већ болесни а то значи да не жели пропаст никога од нас грешних па и Вучића и Селаковића треба се молити и за њих да им Бог подари бар мало гриже савести и разума да се обрате нјему. И још нешто заборавих за крај. Када смо примали дипломе по завршетку основних студија а било је то 27. јануара тј. на Светог Саву ове године када год будете о нечему у вашој струци одлучивали увек размислите шта би радио Свети Сава. Н ово лицемерје болје да не коментаришем ништа. Свети Саво моли Бога за нас.

 4. Miloš Mrvović

  Narode srpski zbijte se u redove kao Mladenci i verujte u Boga a oni koji sada prodaju Carstvo Nebesko zarad zemaljskog doći će na Veliki Sud Božiji iako misle da je o n daleko. Uz Božiju pomoć vidimo se dogodine na Kosovu i Metohiji.

 5. Никакво чудо. Просто људи се опредијелили за земаљско царство трулежи и распаднутости – на корак до гроба. Извлаче из контекста историјске догађаје, па за њих се онда и Свети цар Лазар борио за земаљску Србију. Наше је да се молимо у Бога вјерујемо и боримо се за Царство небеско. Јевреји су 2000 година говорили догодине у Јерусалиму. Отпочнимо и ми да се поздрављамо тако – Догодине на Косову и Метохији. Нема предаје. Догодине на Косову и Метохији.

 6. Бранислав

  и тог Селаковића је венчао сам Патријарх Иринеј..срамота…