Da li sam se pokajala

Pitanje:
Kako da se odnosimo prema već ispoveđenim gresima, koji nas još uvek muče, za koje imamo osećaj da nam nisu oprošteni jer nismo sigurni da smo se od srca pokajali, koji su grozniji od onih „svakodnevnih“, vrlo ozbiljni. Odjurila sam u Crkvu zbog odvratnosti i straha, stidela sam se svojih postupaka, gadila se sama sebi – jel to znači da sam se pokajala?
Gordana


Odgovor:
Pomaže Bog sestro Gordana, Sveta Tajna Ispovesti, kao što znamo, nije vezana za Svetu Tajnu Pričešća.Sveta tajna Ispovesti je blagorodni melem za našu dušu.Ispovedajući svoje grehe Svemili Gospod lagano ih odnosi i olakšava duhovno stanje duši našoj.Sećanje starih grehova, sa jedne strane je dobro, da nebi ponovno se našli u njima.Sa druge strane iskušenja neprestano ometaju duhovni život hrišćanina.Da li smo dobili oproštaj? Ili dali smo se pokajali? Zavisi od naše iskrene ispovesti, čvrste vere i milosti Gospodnje. Na Vama je da sražite i Gospod će vam oprostiti. Narodna umotvorina kaže: “ Ni oko nemože da zaplače dok duša ne zaboli“.
Ostajte u čvrstini vere na milost Gospodnju jer samo milošću Bogomladenca bivamo očišćeni.Trudite se da ne zapadnete u nove grehove a za stare i istinski ispoveđene grehe, pokajani i razrešeni molitvom Svete nam Crkve bićete očišćeni.
Od Bogomladenca Hrista želim Vam svako dobro.
Mir božji – Hristos se rodi! ! ! o.Milan

Ovde napišite komentar ukoliko želite

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *